Renault - Φεστιβάλ Καννών: μία σχέση αγάπης, ετών 35


Renault και Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών συνυπάρχουν από το 1983. Η σχέση αγάπης, κλείνει στο φετινό Φεστιβάλ, την 35η επέτειό της, καθώς τα μοντέλα της γαλλικής φίρμας θα κάνουν και φέτος το ταξιδάκι τους στη νότια Γαλλία!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: RENAULT
  • 24/4/2018

Σημαντικά ιστορικά ορόσημα κλείνουν το 2018 ραντεβού με την ιστορία της Renault, καθώς φέτος συμπληρώνονται 120 χρόνια ζωής της γαλλικής φίρμας. Σε ό,τι αφορά το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, φέτος συμπληρώνονται 35 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του. Επίσης, το βραβείο Χρυσός Φοίνικας είναι από τα πιο βαρύτιμα στον κόσμο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη Renault και τη σχέση της με τον καλλιτεχνικό κόσμο, αξίζει να αναφέρουμε ότι στο παρελθόν οι προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ περπατούσαν μέχρι τα σκαλιά του Palais des Festivals, ωστόσο με το πέρασμα του χρόνου οι μεταφορικές ανάγκες μεταβλήθηκαν σε σημαντικό βαθμό. Αυτές τις ανάγκες κλήθηκε να καλύψει η Renault, η οποία το 1983 χρησιμοποίησε κάποια R25. Τη θέση τους έχουν καταλάβει σήμερα μοντέλα σαν τα Espace και Talisman, μαζί βέβαια με τα επαγγελματικά Trafic.

Επίσης, η 1η θέση στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη έδωσε στη Renault την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει και τέτοιου είδους μοντέλα, όπως το Zoe και Twizy. Πάντως, η σχέση Renault και κινηματογράφου μόνο τυχαία δεν είναι, αφού η γέννηση της εταιρείας συμπίπτει με το χώρο δημιουργίας του πρώτου κινηματογραφικού studio των αδερφών Lumiere, δίπλα στο εργοστάσιο της Renault, στο Ile Seguin στο Παρίσι.