Renault Sport F 1 Team: High Five για τη Renault!


Η Renault Sport Formula One Team, ετοιμάζεται για το Grand Prix στην πίστα της Βαρκελώνης και όλα δείχνουν ότι το 5 θα είναι ο τυχερός αριθμός της ομάδας και του οδηγού της Carlos Sainz.   

 

  • 12/5/2018
Η Renault, με την επιστροφή της σε επίπεδο πλήρους εμπλοκής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, ακολουθεί ένα πλάνο αναδιοργάνωσης ώστε να δημιουργήσει μια αποδοτική ομάδα η οποία θα πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα. 
 
Ο υψηλός ανταγωνισμός και η πληθώρα των μεταβλητών στη Formula 1 απαιτούν χρόνο ώστε μία ομάδα να αγγίξει την κορυφή, παρ’ όλα  αυτά η ομάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο ακολουθώντας με επιτυχία το στρατηγικό σχέδιο αναδιάρθρωσης. Σε κάθε περίπτωση η σταθερότητα και η δέσμευση της Renault για εμπλοκή στη Formula 1 σε βάθος χρόνου, αποτελούν τον πυλώνα πάνω στον οποίο οικοδομείται η Renault Sport Formula One Team.
 
 
Με κύριο στόχο για την αρχή της χρονιάς την καλύτερη δυνατή αξιοπιστία της μονάδας ισχύος, η Renault R.S. 18 στον 5ο αγώνα της χρονιάς θα παρουσιαστεί με ορισμένες βελτιώσεις τόσο στον τομέα της αεροδυναμικής, όσο και του κινητήρα. Στόχος να συνεχιστούν οι καλές εμφανίσεις και η σταθερή συγκομιδή βαθμών.
 
 
Εκτός από το ότι πρόκειται για τον 5ος αγώνα της χρονιάς, ο αριθμός 5 δείχνει ότι θα έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Renault Sport Formula One Team στην Ισπανία, αφού όπως φαίνεται παρακάτω εμφανίζεται αρκετά συχνά στα σχετικά στατιστικά στοιχεία.
 
 
• Η Renault Sport Formula One Team έρχεται στον 5ο αγώνα της χρονιάς, ενώ βρίσκεται στην 5η θέση στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών. 
 
• Ο αριθμός του μονοθεσίου του Carlos Sainz είναι το 55.
 
• Στον προηγούμενο αγώνα στο Μπακού, ο Carlos Sainz πέτυχε την καλύτερη επίδοση της ομάδας κατακτώντας την 5η θέση.
 
• Στο αγώνα της προηγούμενης χρονιάς, ο Sainz κέρδισε 5 θέσεις εκκινώντας από την 12η θέση και τερματίζοντας τελικά στην 7η.
 
• Κατά μέσο όρο ο Carlos Sainz στην καριέρα του στην Formula 1 κατακτά 5 πόντους ανά αγώνα στο GP της Ισπανίας.  
 
• Στο 55% του γύρου τα μονοθέσια οδηγούνται με πλήρη ισχύ.
 
• Το fun club του Carlos Sainz βρίσκεται στην στροφή 5 της πίστας.