Στα σκαριά μία ηλεκτρική έκδοση για το Toyota C-HR


Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε μία νέα υβριδική plug-in εκδοχή της Corolla και παράλληλα επιβεβαίωσε την παραγωγή μίας EV έκδοσης του C-HR.

  • 27/4/2018

Σχετικά με την υβριδική έκδοση της Corolla (το αυτοκίνητο που βλέπετε στις φωτογραφίες) το ενδιαφέρον περιορίζεται στην αγορά της Κίνας όπου θα ξεκινήσει να πωλείται από το επόμενο έτος. Οπτικά το νέο υβριδικό της Toyota διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες εκδόσεις χάρη στην επανασχεδιασμένη μάσκα, τις νέας σχεδίασης ζάντες, τα ελαφρώς διαφορετικά hybrid λογότυπα με μπλε χρώμα και από άλλες λεπτομέρειες.

Η υβριδική διάταξη προέρχεται από το plug-in Prius με την διαφορά πως η μεγαλύτερη μπαταρία προσφέρει αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία στα περίπου 50 km. Μαζί με την υβριδική Corolla παρουσιάστηκε και το Levin PHEV. Αυτά για την Κίνα αφού το ενδιαφέρον για εμάς και την Ευρώπη αφορά στην επιβεβαίωση για την παραγωγή μίας αμιγώς ηλεκτροκίνητης έκδοσης του C-HR.

Η εν λόγω έκδοση θα διατεθεί και στην βορειοαμερικανική αγορά αποτελώντας μία νέα επιλογή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα δελεάζει χάρη και στην ελκυστική σχεδίαση του αμαξώματος. Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για το ηλεκτρικό C-HR που θα κυκλοφορήσει το 2020 στην Κίνα, μαζί με άλλα τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα (θα είναι τα πρώτα ηλεκτρικά Toyota εκτός Ιαπωνίας). Πάντως, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το C-HR BEV να είναι το πρώτο ηλεκτρικό Toyota για την Ευρώπη και προφανώς θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο παραπάνω.