Συνεργασία Audi και Airbus πάνω σε ιπτάμενα ταξί!


Οι δύο εταιρίες θα συνεργαστούν στην εξέλιξη ιπτάμενων αυτοκινήτων που θα εκτελούν μισθωμένες υπηρεσίες και θα λειτουργούν ως αέρο-ταξί!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 21/6/2018

Η ανακοίνωση αυτή είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από το σαλόνι της Γενεύης τον Μάρτιο και με αφορμή την παρουσίαση του Pop.Up Next Concept. Σε συνέχεια ο Bram Schot, ο νυν CEO και μέλος του διοικητικού συμβουλίου για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ στην AUDI AG, ανακοίνωσε την έναρξη του σχεδίου Urban Air Mobility στο Ingolstadt, μαζί με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Μεταφορών Andreas Scheuer, τον Υπουργό Εξωτερικών Dorothee Bär, τον CTO της Airbus Grazia Vittadini, ton Δήμαρχος Ingolstadt Dr. Christian Lösel κ.α. Στο κοινό πρότζεκτ υπάρχει συμμετοχή της Ε.Ε. Και θα αποτελέσει πρότυπο για τη διεξαγωγή δοκιμών αεροπορικών ταξί στην περιφέρεια του Ingolstadt.

«Τα συνδεδεμένα, ηλεκτρικά και αυτόνομα αυτοκίνητα θα καταστήσουν την αστική κυκλοφορία πιο άνετη και καθαρότερη και θα εξοικονομήσουν χώρο, κάτι που σημαίνει καλύτερη ποιότητα ζωής για τους ανθρώπους στις πόλεις. Θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνογνωσία μας για τη βελτίωση της αστικής ζωής και να επιδιώξουμε να αναπτύξουμε νέες έννοιες κινητικότητας για τις ανάγκες των πόλεων και των ανθρώπων με το έργο Urban Air Mobility», τόνισε ο Schot. Στο απώτερο μέλλον, concept όπως το Pop.Up Next, θα αποτελούν την βάση για την μεταφορά ανθρώπων γρήγορα και άνετα στους δρόμους και στον αέρα στις μεγάλες πόλεις, επιλύοντας έτσι προβλήματα κυκλοφορίας, αναφέρει η Audi.