Τα ανανεωμένα Mini θα είναι στο Detroit


Αν και το facelift πεντάθυρο Mini θα κάνει την πρεμιέρα του στο σαλόνι της Γενεύης τον Μάρτιο, το τρίθυρο μαζί με το convertible θα παρουσιαστούν την επόμενη εβδομάδα στην αμερικανική έκθεση.

  • 8/1/2018

Μετά από μία αυξητική σε πωλήσεις χρονιά το 2013 οι ταξινομήσεις της Mini στην αγορά των ΗΠΑ ακολουθεί μία σταθερά πτωτική πορεία. Συγκεκριμένα το 2016 η βρετανική εταιρία είχε παραδώσει 52.030 αυτοκίνητα όταν πέρυσι οι πωλήσεις έπεσαν στις 47.102 μονάδες, σύμφωνα με τα δεδομένα του CarSalesBase.

Και όπως αναφέρει το έγκριτο Automotive News η Mini θα προσχωρήσει στην παρουσίαση των ανανεωμένων τρίθυρων και convertible αμαξωμάτων ώστε τα μοντέλα της να πάρουν όση προβολή χρειάζεται για το 2018. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για τα facelift Mini, αλλά αν τελικά ισχύσουν οι φήμες αναμένεται να υιοθετηθεί η κλασική οδός με επανασχεδιασμένους προβολείς και προφυλακτήρες, δίχως καμία ουσιαστική αλλαγή στα μηχανικά μέρη.

Πάντως η εμφάνιση στο Detroit θα μπορούσε να συνδυαστεί με την πρεμιέρα του νέου σήματος της Mini στις ΗΠΑ. Από τον Μάρτιο η Mini θα λανσάρει στην Ευρώπη ένα προαιρετικό νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Και έπεται συνέχεια με ένα καυτό Mini που θα βασιστεί στο John Cooper Works GP Concept.