Τα γρήγορα Volvo θα ονομάζονται και πάλι R


Η Volvo επαναφέρει στο προσκήνιο τον κωδικό R που πριν από περίπου δύο δεκαετίες χαρακτήριζε τα πιο σπορ μοντέλα της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 1/6/2018

Από τη στιγμή που η Polestar έχει γίνει ξεχωριστή "υπό-μάρκα" με προσανατολισμό στην ηλεκτροκίνηση και έχει ήδη παρουσιάσει και το πρώτο της μοντέλο (Polestar 1), η Volvo σκέφτεται να επαναφέρει τον κωδικό R. Ο οποίος, όπως συνέβαινε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 μέχρι και τις αρχές της επομένης με τα αντίστοιχα 850 και V70, χαρακτήριζε τις κορυφαίες και γρήγορες εκδόσεις τους.

Το πρώτο σύγχρονο Volvo που θα έχει τον κωδικό R θα είναι το ολοκαίνουργιο V60, που δη δοκιμάζεται εντατικά σε δρόμους και πίστες. Ο κινητήρας του θα είναι μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση του T8 Twin Engine, του υβριδικού συστήματος πρόωσης της μάρκας που για την περίσταση αναμένεται να ξεπεράσει τα 400 PS. Φυσικά θα υπάρχουν επεμβάσεις τόσο στην ανάρτηση και τα φρένα όσο και στην εμφάνιση, η οποία αναμένεται να είναι ακόμα πιο δυναμική και σε σχέση με την R-Design.

Μετά το V60 το επόμενο Volvo που θα έχει έκδοση R θα είναι το επίσης καινούργιο S60. Η οποία θα ακολουθήσει στην πορεία, μιας και η στάνταρ εκδοχή του νέου σεντάν αναμένεται να παρουσιαστεί το φθινόπωρο. Πάντως πέρα από την R αναμένεται και η έκδοση Cross Country του νέου V60.