Τα μελλοντικά μοντέλα της Nissan θα είναι ελαφρύτερα


Η ιαπωνική εταιρία έχει επενδύσει σε ένα νέου τύπου χάλυβα υπερύψηλής αντοχής που θα οδηγήσει στην χρήση λιγότερων δομικών στοιχείων.

  • 20/6/2018

Η μείωση του συνολικού απόβαρου ήταν και θα είναι μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις των κατασκευαστών. Και αυτή μπορεί να προκύψει από την χρήση πολύ ελαφριών υλικών ή πιο υψηλής αντοχής στοιχείων που θα είναι πιο λεπτά και πιο σύνθετα στην γεωμετρία τους. Η Nissan ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής που θα χρησιμοποιήσει χάλυβα αντοχής 980 megapascals που θα τον παρέχει η Nippon Steel & Sumitomo Metal Corp.

Το Infiniti QX50 θα είναι το πρώτο SUV και μοντέλο της ιαπωνικής εταιρίας που θα έχει πλαϊνά δομικά στοιχεία κατασκευασμένα από τον εν λόγω χάλυβα από τον οποίο θα αποτελείται το 27% του πλαισίου. Αργότερα η χρήση του τελευταίου θα περάσει και σε άλλα μοντέλα της Nissan με στόχο την βελτίωση της απόδοσης και των δυναμικών χαρακτηριστικών. Η χρήση του νέου χάλυβα αποτελεί μέρος του πλάνου της εταιρίας να μειώσει έως 40% την εκπομπή CO2 του στόλου της μέχρι το 2022.