Θρήνος και ερωτήματα για την τραγωδία με θύματα τέσσερα παιδιά στον Εύοσμο


Μια... προαναγγελθείσα τραγωδία ήταν αυτή στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, με θύματα τέσσερα παιδιά, ηλικίας 17 (τα τρία) και 19 χρόνων, που αψηφούσαν τους κινδύνους της ταχύτητας, ενώ ένας ακόμη 17χρονος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΑΧΕΠΑ.

  • 29/3/2017

Μόλις την περασμένη Πέμπτη ο 19χρονος Παύλος Λ., που είναι μεταξύ των θυμάτων, πήρε κλήση και πρόστιμο 450€ από την Τροχαία γιατί οδηγούσε μία κόκκινη μηχανή, τύπου Yamaha, χωρίς δίπλωμα και χωρίς να φορά κράνος και ανάρτησε την κλήση -με υβριστικό σχόλιο «γ... την αστυνομία»- στη σελίδα του στο Facebook, ενώ στις 20 του περασμένου Οκτωβρίου έβαλε status στο προφίλ του «Αν μια μέρα η ταχύτητα με σκοτώσει, εσύ μην κλάψεις, διότι εγώ εκείνη την ώρα γελούσα».

Ο 17χρονος Αβραάμ Μ. που οδηγούσε το Ι.Χ., ένα Volvo S-40, μοντέλο του 2000, δεν είχε δίπλωμα, ενώ κανένα από τα πέντε παιδιά που επέβαιναν σε αυτό δεν φορούσε ζώνη, μια τραγική αμέλεια που τους στοίχισε τη ζωή. Πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρουν ότι οι αερόσακοι άνοιξαν κανονικά, αλλά δεν χρειάστηκε να κόψουν τις ζώνες για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες.

Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν για το πώς βρέθηκε στο τιμόνι του αυτοκινήτου ένας 17χρονος που δεν έχει δίπλωμα, ενώ πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον αναφέρουν ότι ο πατέρας του δεν γνώριζε ότι είχε πάρει το Ι.Χ.

Ακόμη πιο σοβαρό είναι το γιατί πέντε νεαροί, από τους οποίους οι τέσσερις φοιτούν στην Γ΄ Λυκείου, βρίσκονταν τις πρώτες πρωινές έξω από το σπίτι τους, δεδομένου ότι σε λίγες ώρες έπρεπε να ετοιμαστούν για το σχολείο.

Συγγενείς των θυμάτων κατέθεσαν στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, που διερευνά τα αίτια του φοβερού δυστυχήματος, ότι τα παιδιά είχαν βγει έξω για να διασκεδάσουν και την ώρα εκείνη επέστρεφαν στα σπίτια τους, άλλωστε όλα έμεναν στην ίδια γειτονιά, πολύ κοντά στο σημείο όπου σκοτώθηκαν.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ.gr.