Τι μπορεί να πρεσβεύει το Toyota e-Palette Concept;


Τι άλλο, πέρα από την μελλοντική κινητικότητα χρησιμοποιώντας την αυτόνομη τεχνολογία. Και το καλύτερο μέρος για να παρουσιαστεί το e-Palette δεν ήταν άλλο από την έκθεση ηλεκτρονικών CES που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Las Vegas.

  • 9/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Αφήστε για λίγο την φαντασία σας ελεύθερη και φανταστείτε πως θα είναι οι μετακινήσεις μας σε μία-δύο δεκαετίες στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αυτό έκαναν οι Amazon, DiDi, Mazda, Pizza Hut και Uber που συνεργάστηκαν για να παρουσιάσουν το πλήρως αυτόνομο e-Palette.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πιο απτή προσέγγιση που μπορεί να έχει ένα μεταφορικό μέσο στο μέλλον και για αυτό έχει σχήμα κουτιού. Η λογική είναι πως θα προσφέρεται σε τρία διαφορετικά μεγέθη (από 4 m έως 7 m). Για να υπάρχει πλήρως εκμεταλλεύσιμος χώρος η διαμόρφωση θα είναι γρήγορη και εύκολη ώστε π.χ. το εσωτερικό να χρησιμοποιείται ως καντίνα, γραφείο, πουλμανάκι, αποδυτήρια κ.α.

To e-Palette χρησιμοποιεί μια ευέλικτη πλατφόρμα (την Mobility Services Platform ή MSPF) η οποία θα μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στην αυτόνομη τεχνολογία και εξοπλισμό που μπορεί να διαφέρει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή. Οι ενημερώσεις θα πραγματοποιούνται εντελώς αυτόματα αφού το e-Palette θα είναι μόνιμα δικτυωμένο, ενώ θα υποστηρίζονται και υπηρεσίες ride-sharing (κάτι ανάλογο με το car-sharing).