Τι οδηγούν οι Messi, Ronaldo και οι... λοιποί;


Οι διεθνείς αστέρες του ποδοσφαίρου δεν ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τα χρήματα. Μένουν στις βίλες τους, ταξιδεύουν με τα ιδιωτικά jet τους και οδηγούν ακριβά αυτοκίνητα. Μία γερμανική μελέτη έδειξε πόσο πολύ χρειάζεται να πατούν οι ποδοσφαιριστές τα πόδια τους στο χορτάρι, ώστε να χρηματοδοτούν τα ακριβά παιχνίδια τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/6/2018

Ένας αγώνας ποδοσφαίρου διαρκεί 90 λεπτά. Αν υπολογίσουμε και τις καθυστερήσεις φτάνει συχνά τα 93 ή και τα 94 λεπτά. Πολλοί ποδοσφαιριστές, ωστόσο, είναι σε θέση βάσει του ακριβού συμβολαίου τους να αποπληρώσουν στον ίδιο -ή ακόμα και σε λιγότερο- χρόνο το κόστος των ακριβών αυτοκινήτων τους.

Ερευνώντας εφημερίδες, περιοδικά και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, οι Γερμανοί συνάδελφοί μας βρήκαν τα αυτοκίνητα, με τα οποία μετακινούνται οι πιο καλοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές του κόσμου. Επιπλέον, με βάση τις ετήσιες απολαβές των παικτών, αλλά και το χρόνο συμμετοχής τους σε παιχνίδια της περιόδου 2017/2018, έφτασαν σε ένα χρηματικό ποσό, που αντικατοπτρίζει την αμοιβή του ποδοσφαιριστή ανά παιχνίδι, αλλά ακόμα και ανά λεπτό συμμετοχής.

Τι οδηγούν οι κορυφαίοι του κόσμου;

Οι super star κερδίζουν τόσα πολλά χρήματα, που τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους και τα δισέγγονά τους μπορούν να ζήσουν μία πολύ χαλαρή ζωή. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Cristiano Ronaldo: Ο άσσος της Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει, σύμφωνα με την έρευνα, να βρίσκεται στο χορτάρι μόνο 159 λεπτά, για να μπορεί να αγοράσει την Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, που ήδη κατέχει. Ο μεγάλος αντίπαλός του, ο Αργεντινός Lionel Messi, πρέπει να αγωνιστεί μόλις 17 λεπτά, ώστε να βάλει στο γκαράζ του τη Ferrari F430 Spider. Ο Βραζιλιάνος Neymar δε χρειάζεται να μείνει στο γήπεδο πάνω από 10 λεπτά, ώστε να οδηγήσει τελικά τη Ferrari 458 Spider του.

Όχι ότι οι άλλοι ποδοσφαιριστές δυσκολεύονται...

Ο Πολωνός σέντερ φορ, Robert Lewandowski, κυκλοφορεί με μια Ferrari F12 Berlinetta. Ο απαιτούμενος χρόνος συμμετοχής του σε αγώνα για την απόκτηση της Ιταλίδας καλλονής είναι 39,52 λεπτά. Ο Ουρουγουανός -επίσης σέντερ φορ- Edinson Cavani έχει μία Ferrari 458 Italia. Απαιτούμενος χρόνος; 13,44 λεπτά! Ο Ιάπωνας Shinji Kagawa έχει στην κατοχή του μία Mercedes-AMG GT S Edition One. Δε χρειάστηκε ούτε 29 λεπτά. Ο Γάλλος Paul Pogba οδηγεί μία Maserati Gran Turismo. Του αρκούν 5,10 λεπτά. Το ίδιο αυτοκίνητο οδηγεί ο Γάλλος σέντερ μπακ της Barcelona, Samuel Umtiti. Απλώς, αυτός βγάζει λιγότερα χρήματα και πρέπει να βρίσκεται στο χορτάρι για 12,48 λεπτά.