Τι θα ανακοινώσει η Alfa Romeo τον Ιούνιο;


Με μεγάλη αγωνία αναμένουν οι alfisti τις ανακοινώσεις των Ιταλών για τα νέα μοντέλα που θα ακολουθήσουν στα επόμενα χρόνια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 14/5/2018

Τα πλάνα του ομίλου Fiat-Chrysler θα ανακοινώσει στις αρχές του επόμενου μήνα στην πίστα του Balocco ο Sergio Marchionne που του χρόνου θα «συνταξιοδοτηθεί». Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο θεωρείται σίγουρη η παραγωγή μίας κουπέ εκδοχής της Giulia που θα έχει ισχύ ακόμη και πάνω από την Quadrifoglio.

Οι Ιταλοί δεν έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν μία εκδοχή της Giulia με λιγότερες πόρτες, αλλά να κατασκευάσουν ένα καυτό σπορ κουπέ που θα έχει υβριδική τεχνογνωσία από Ferrari. Έτσι ο biturbo V6 κινητήρας των 2,9 lt αναμένεται να είναι υβριδοποιημένος με κάποιου είδους ηλεκτρικού boost (ERS με ανάκτηση ενέργειας) που θα ανεβάζει την ισχύ στα περίπου 650 PS αναδεικνύοντας την Giulia Coupe ως την ισχυρότερη Alfa Romeo στην ιστορία της μάρκας.

Πάντως η Giulia Coupe δεν θα είναι ένα «στριμόκωλο» αυτοκίνητο αλλά θα έχει και χώρους ώστε να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες top εκδόσεις των Audi A5 και BMW 4. Οι πωλήσεις της νέας Alfa Romeo θα ξεκινήσουν προς τα τέλη του 2019, ενώ στα σχέδια των Ιταλών παραμένει για αργότερα η παραγωγή ενός μεγαλύτερου από την Stelvio μοντέλου SUV με επικρατέστερη ονομασία την Castello.