Τίτλοι τέλους για το Koenigsegg Agera RS


Το Agera RS με τις σούπερ επιδόσεις και τα ρεκόρ ταχύτητας που σημείωσε κατάφερε να γράψει το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία της αυτοκίνησης.

  • 6/4/2018

Πρόκειται για το supercar που κατάφερε να καταρρίψει τα ρεκόρ της Bugatti. Αυτό της υψηλότερης τελικής ταχύτητας (με μέσο όρο τα 447,19 km/h) που ανήκε στην Veyron και που πλέον ανακηρύσσει το Agera RS ως το ταχύτερο στον πλανήτη. Και εκείνο για την διαδικασία των 0-400-0 km/h με χρόνο 36,44 sec και διαφορά σχεδόν 5,5 sec από την Chiron.

To Agera RS είχε κάνει το ντεμπούτο του το 2015 στο σαλόνι της Γενεύης και πρόσφατα η σουηδική εταιρία ανακοίνωσε πως η γραμμή παραγωγής ολοκληρώθηκε με τις τρεις τελευταίες “Final Edition”. Το αρχικό πλάνο περιλάμβανε την κατασκευή 25 συνολικά αυτοκινήτων μέσα σε 10 μήνες.

Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός φτάνει τα 27 αφού στην πορεία προέκυψε για τις ανάγκες της One: 1 μια ακόμη εργοστασιακή Agera RS που τελικά πωλήθηκε σε έναν παθιασμένο συλλέκτη Koenigsegg. Επίσης, η καταστροφή της Gryphon (από τον δοκιμαστή της εταιρίας σε μία πίστα στο Trollhattan) είχε ως συνέπεια την παραγωγή μίας ακόμη Agera RS, η οποία ήταν και αυτή που ολοκλήρωσε τον κύκλο της Agera RS.

Υπενθυμίζεται πως την κίνηση αναλαμβάνει ο ίδιος twin-turbo V8 κινητήρας χωρητικότητας 5,0 lt που ξεκίνησε από τα 1.160 PS αλλά στην πορεία η ισχύς του αυξήθηκε στα 1.360 PS.