Το 2020 θα είναι έτοιμο το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο του Pininfarina


Όντας πλέον υπό ινδική ιδιοκτησία η Pinifarina ετοιμάζει ένα πολύ εντυπωσιακό υπεραυτοκίνητο το οποίο θα είναι ηλεκτρικό και θα αποδίδει πάνω από 1.000 άλογα.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: AΡΧΕΙΟ
  • 14/4/2018

Το στούντιο σχεδίασης Pinifarina είναι περισσότερο γνωστό για τα πολύ όμορφα αυτοκίνητα που δημιουργεί και όχι για την παραγωγή δικών του μοντέλων. Όμως η εξαγορά του από το Ινδικό γκρουπ Mahindra & Mahindra, του δίνει την ώθηση να μπει και στην διαδικασία παραγωγής ενός μοντέλου με το δικό του όνομα. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό όχημα το οποίο σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα παρουσιαστεί το 2020.

"Το όνειρο του πατέρα μου ήταν να δημιουργήσει μία εταιρία που να κατασκευάζει αυτοκίνητα" είχε δηλώσει στην φετινή έκθεση της Γενεύης ο CEΟ της εταιρίας, Paulo Pininfarina, επισημαίνοντας ότι "τώρα αυτό το όνειρο γίνεται πραγματικότητα".

Η Mahindra είχε εξαγοράσει την Pininfarina για 185 εκατομύρια δολάρια το 2015 και έκτοτε ασχολήθηκε με την παρουσίαση κάποιων σχεδιαστικών πρωτότυπων, κυρίως ηλεκτρικών. Τα δύο πιο χαρακτηριστικά είναι τα Κ350 και τα Η500, όμως όσοι παρακολουθούν από κοντά τα τεκταινόμενα στην εταιρία, πιστεύουν ότι το πρωτότυπο που δείχνει πιο καλά το μοντέλο παραγωγής είναι το HK GT που βλέπουμε στις φωτογραφίες μας. 

To συγκεκριμένο πρωτότυπο ήταν εφοδιασμένο με τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής απόδοσης 1.073 ίππων το οποίο μπορεί να κάνει το 0-100 km/h σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία που χρησιμοποιούσε είναι σχετικά μικρή, στα 38 kWh όμως σίγουρα θα υπάρχει κάποια μορφή ενίσχησης ως range extender ώστε να έχει επαρκή αυτονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν στο διαδίκτυο, η εταιρία θα χρησιμοποιήσει ένα νέο πλαίσιο το οποίο θα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με την Κροατική εταιρία ηλεκτρικών supercars, την Rimac και την ομάδα της Mahindra για την Formula E. 

Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν περισσότερα στοιχεία, αν και σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, η Pininfarina δεν θα μείνει μόνο σ' αυτό το hypercar υψηλών επιδόσεων, αλλά έχει ήδη προγραμματίσει την παραγωγή τουλάχιστον τριών SUV, όλα υψηλών επιδόσεων και με στόχο να βρεθούν απέναντι σε μοντέλα όπως η Lamborghini Urus ή το επερχόμενο crossover της Ferrari. To πιο γρήγορο από αυτά μάλιστα λέγεται ότι θα έχει περί τους 940 ίππους και θα κάνει το 0-100 σε χρόνο κάτω από τα 3 δευτερόλεπτα!

Όλα αυτά ακούγονται βέβαια κάπως θεωρητικά, όμως η Mahindra έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να επενδύσει στην Pininfarina πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Στόχος των Ινδών είναι να δημιουργήσουν μία premium εταιρία πολυτελών μοντέλων, η οποία πέρα από το καταξιωμένο ιστορικά όνομα θα έχει και την... χάρη μερικών πολύ προχωρημένων σχεδίων.