To ανανεωμένο Audi R8 θα παρουσιαστεί στη Νέα Υόρκη


To supercar της Audi θα εμφανιστεί στη Νέα Υόρκη με διακριτικές αισθητικές αναβαθμίσεις και με νέο εξακύλινδρο βασικό βενζινοκινητήρα 2.900 cc.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 21/3/2018

Μπορεί το μέλλον του super sport Audi, του R8 να μην είναι, όπως γράψαμε ευοίωνο, αλλά μέχρι το 2020 είναι βέβαιο πως θα δίνει το παρόν στη γκάμα της γερμανικής εταιρείας. Κι αυτό γιατί τότε αναμένεται να εμφανιστεί η διάδοχος της Lamborghini Huracan, με την οποία το top μοντέλο της Audi Sport μοιράζεται το πλαίσιο.

Προκειμένου λοιπόν να παραμείνει μέχρι τότε ανταγωνιστικό και μέσα στα δεδομένα της κατηγορίας του θα παρουσιαστεί στα τέλη του μήνα, στην έκθεση της Νέας Υόρκης, ελαφρώς ανανεωμένο. Σε ποια σημεία θα έχουν γίνει αλλαγές θα μάθουμε μάλλον με την επίσημη πρεμιέρα του, αν και η πιο σημαντική διαφοροποίηση θα σημειωθεί στη γκάμα των κινητήρων.

Κι αυτό γιατί στις δύο εκδόσεις του ατμοσφαιρικού V10 θα προστεθεί μια εισαγωγική V6, με 2.900 cc και απόδοση που για την περίσταση θα φτάνει σύμφωνα με εκτιμήσεις τα 500 PS. Μάλιστα ίσως υπάρξουν και δύο εκδόσεις απόδοσης του συγκεκριμένου συνόλου που ουσιαστικά θα αποτελεί το διάδοχο του V8 των 4,2 lt της 1ης γενιάς.

Ο συγκεκριμένος biturbo κινητήρας δεν είναι άγνωστος ούτε για την Audi αλλά ούτε και για τον όμιλο Volkswagen γενικά. Χρησιμοποιείται ήδη τόσο στα RS4 και RS5, όσο και στην Porsche Panamera, ενώ και στο R8 θα κινεί όλους τους τροχούς.