Το Cadillac XT4 μπορεί να έρθει και στην Ευρώπη


Διατηρώντας το εκκεντρικό της στιλ η Cadillac αποκάλυψε στην έκθεση της Νέας Υόρκης ένα νέο κόμπακτ SUV.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 29/3/2018

Οι πωλήσεις του XT4 ξεκινούν στις ΗΠΑ αυτό το φθινόπωρο με τιμή εκκίνησης από 35.790 δολάρια και οι ιθύνοντες της εταιρίας εξετάζουν το ενδεχόμενο της επιστροφής τους στην γηραιά ήπειρο. Κάτι λογικό αφού βλέπουν πόσο δημοφιλή είναι πλέον τα SUV στην Ευρώπη και ένα αυτοκίνητο όπως το XT4 να μπορούσε να διαγράψει μια καλή εμπορικά πορεία. Άλλωστε στην GM δεν υπάρχει πλέον θέμα «σύγκρουσης συμφερόντων» με την Opel (η οποία ανήκει πλέον στον όμιλο PSA) και η Ευρώπη είναι πλέον ελεύθερη για την Cadillac.

Όχι πως θα μπορούσε να κάνει κάτι σημαντικό, αλλά το XT4 μοιάζει να ταιριάζει σε αρκετές ευρωπαϊκές αγορές για όσους αναζητούν μία εναλλακτική. Που δεν είναι απαγορευτική για τον Ευρωπαίο οδηγό μιας και την κίνηση του XT4 αναλαμβάνει δίλιτρος turbo τετρακύλινδρος με 240 PS και 350 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται στάνταρ με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων και προαιρετικά με τετρακίνηση.

 Για την σχεδίαση δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά αφού η χαρακτηριστική μάσκα με τα αγκαλιαστά LED προσδιορίζουν μία σύγχρονη Cadillac. Όπως και τα αντίστοιχα πίσω φωτιστικά σώματα ή οι εμφατικές απολήξεις στα άκρα. Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 4.599 mm, το πλάτος στα 1.881 mm και το ύψος στα 1.627 mm, όταν το μεταξόνιο των 2.779 mm εξασφαλίζει καλούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές (από 637 έως 1.385 lt).

Στο εσωτερικό εντύπωση προκαλεί η κάπως πλαγιαστή touch-screen με το ελεύθερο περίγραμμα δίνοντας μία πιο hightech διάσταση στο ταμπλό. Από εκεί και πέρα διακρίνονται ο μεγάλος επιλογέας ταχυτήτων και δύο βαθιές ποτηροθήκες με τον πίνακα οργάνων να έχει στο μέσο του μία μικρότερη οθόνη πληροφορίων. Η Cadillac αναφέρει πως από την λίστα με τον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας δεν απουσιάζει κανένα νέο σύστημα.