ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΪΟΥ 2018
NAIAS 2017

To Car and Driver στην έκθεση NAIAS 2017 [video] 9/1/2017

  • img
  • img
  • img

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΝΙΚΟΣ ΜΕΡΤΕΚΗΣ, ΦΩΤΟ: MERCEDES-BENZ

Αυτόνομη οδήγηση, ηλεκτροκίνηση, διασυνδεσιμότητα είναι το τρίπτυχο στο οποίο οι κατασκευαστές δίνουν έμφαση στην αγορά των ΗΠΑ, με τη διαφορά ότι όλες αυτές οι καινοτόμες τεχνολογίες βρίσκουν πια εφαρμογή και σε πιο μικρές κατηγορίες.

NAIAS 2017: ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μια ακόμη σημαντική μας παρατήρηση για την έκθεση του Detroit, είναι ότι έχει αλλάξει πια χαρακτήρα, ακολουθώντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ευρωπαϊκών εκθέσεων, καθώς οι μη εγχώριοι κατασκευαστές βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να παρουσιάσουν τα νέα τους προϊόντα σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τα μερίδιά τους στην τεράστια αγορά των ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό η Mercedes-Benz, δια στόματος του επικεφαλής κ. Dieter Zetsche, ανακοίνωσε υπερήφανα την παγκόσμια πρωτιά της εταιρείας στην premium κατηγορία με 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα, αποτέλεσμα της αύξησης των πωλήσεων κατά 12% στην Ευρώπη και κατά 26,6% στην Κίνα.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πώς μερίδιο σε αυτή την επιτυχία έχει και η Μercedes-Benz Ελλάς, που για 3η συνεχόμενη χρονιά σημειώνει πρωτιά στις πωλήσεις της πολυτελούς κατηγορίας, το 2016, μάλιστα, με ποσοστά ρεκόρ.

NAIAS 2017 @ Social Media

Facebook
Twitter
Instagram
Youtube

Όπως δήλωσε ο κος Zetsche μαζί με την επένδυση ύψους 1,3 δις δολαρίων στην παραγωγική μονάδα της Αλαμπάμα, τα compact αυτοκίνητα ήταν αυτά που έδωσαν ώθηση στις πωλήσεις και για το λόγο αυτό η Mercedes-Benz σχεδιάζει το λανσάρισμα 5 με 8 νέων αυτοκινήτων αυτής της κατηγορίας στο μέλλον, ενώ σχολίασε και την πολύ καλή πορεία της AMG (+44%) και Smart (21%).

Στην καθιερωμένη εκδήλωση λίγο πριν ξεκινήσει τη λειτουργία της η έκθεση του Detroit, στο Westin Cadillac Hotel, η Mercedes-Benz παρουσίασε τις ανανεωμένες GLA, CLA και CLA Shooting Brake, την Α45 ΑΜG 4Matic με ισχύ 381 hp, αλλά και την ηλεκτρική B-Class με βελτιωμένη αυτονομία.

H παρουσίαση της Mercedes-Benz

 

 

< >

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ