To Citroen C5 Aircross έρχεται Ευρώπη!


Το μεγαλύτερο SUV της γαλλικής μάρκας είχε παρουσιαστεί πριν από περίπου ένα χρόνο στην Σαγκάη και αυτή την εβδομάδα έχει προγραμματίσει την επίσημη πανευρωπαϊκή παρουσίαση του μοντέλου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 22/5/2018

Όπως θα δείτε στο παρακάτω post από το Facebook η Citroen προλογίζει την έλευση του C5 Aircross στην ευρωπαϊκή αγορά με την παρουσίαση να έχει προγραμματισθεί συγκεκριμένα στις 24 του μήνα και ώρα Ελλάδος 19:00. Το C5 Aircross δεν θα έχει σχέση με την Κίνα μιας και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας, στο Rennes της Γαλλίας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ WWW.CARANDDRIVER.GR

 

Με μήκος στα 4,5 m τo C5 Aircross θα τοποθετείται απέναντι σε κλασικούς «παίχτες» της κατηγορίας όπως είναι τα Opel Grandland X, Peugeot 3008, VW Tiguan, Toyota RAV4, Nissan Qashqai κ.α. προβάλλοντας τα υψηλά επίπεδα άνεσης που θα διασφαλίζει η ανάρτηση με τα εξελιγμένα υδραυλικά αμορτισέρ. H Citroen κάνει λόγο για ένα «μαγικό χαλί» για το νέο της SUV που βασίζεται στην γνωστή πλατφόρμα EMP2.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τον τρικύλινδρο 1.2 PureTech που αποδίδει 130 PS και δύο diesel εκδόσεις, τις 1.6 BlueHDi και 2.0 BlueHDi. Επίσης θα υπάρχουν και ισχυρότερες εκδόσεις βενζίνης με 165 και 200 PS που θα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Από το επόμενο έτος θα υπάρξει και μία plug-in εκδοχή που θα συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα μπροστά με 200 άλογα και δύο ηλεκτροκινητήρες πίσω συνθέτοντας μία e-AWD τετρακίνηση και συνδυαστική ισχύ στα περίπου 300 PS.