Το γκρουπ PSA παρουσιάζει τα νέα Citroen Berlingo-Opel Combo-Peugeot Partner


Έπειτα από την παρουσίαση των επιβατικών εκδόσεων των Peugeot Partner, Citroen Berlingo και Opel Combo πριν από λίγους μήνες, ο όμιλος PSA λανσάρει πλέον τις επαγγελματικές εκδοχές αυτών των τριών μοντέλων. 

  • 26/6/2018

Τα τρία δημοφιλή «ελαφρά» επαγγελματικά βρίσκονται πλέον στη νέα γενιά τους και εμφανίζουν πολλές σχεδιαστικές αλλαγές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο αμάξωμά τους, χωρίς να αφήνουν να περάσει σε δεύτερη μοίρα η πρακτικότητά τους.

Peugeot Partner

Ξεκινώντας από το Peugeot Partner, αναφέρουμε ότι αυτό διαθέτει πλέον το i-Cockpit της γαλλικής εταιρείας, το οποίο έχει δεχθεί τις απαραίτητες τροποποιήσεις, ώστε να μπορεί να υιοθετηθεί από οχήματα LCV. Έτσι, λοιπόν, παρέχεται ανώτερου επιπέδου ορατότητα, για την οποία φροντίζει και μια κάμερα, τοποθετημένη στη βάση του εξωτερικού καθρέφτη στη δεξιά πόρτα, αλλά και άλλες δύο στην κορυφή των πίσω θυρών. Η εικόνα από τις κάμερες προβάλλεται σε μία οθόνη 5 in, που βρίσκεται στο σημείο, στο οποίο συνήθως βρισκόταν ο εσωτερικός καθρέφτης.


Το νέο Partner εφοδιάζεται με ένα σύστημα ειδοποίησης υπερβολικού βάρους. Πιο συγκεκριμένα, ένα λευκό LED φως ενεργοποιείται όταν το αυτοκίνητο έχει φορτωθεί στο 90% των δυνατοτήτων του. Επιπλέον, αν ο χρήστης αδιαφορήσει και συνεχίσει τη φόρτωση και υπερβεί το επιτρεπόμενο βάρος, τότε ενεργοποιείται ένα κίτρινο LED φως, ειδοποίηση η οποία ενισχύεται από τις ανάλογες οπτικές ενδείξεις στον πίνακα οργάνων.

Το Partner έχει μήκος 4,4 m, ενώ το μήκος του χώρου φόρτωσης φτάνει τα 1,81 m. Αν κάποιος ενδιαφερόμενος χρειάζεται μεγαλύτερο μήκος φόρτωσης, υπάρχει και η έκδοση με το αυξημένο μήκος των 4,75 m, στην οποία ο σχετικός χώρος έχει μήκος 2,16 m. Ανάλογα με την έκδοση, το βάρος του φορτίου κυμαίνεται μεταξύ 650 και 1.000 kg. Η ανανεωμένη έκδοση του Peugeot Partner θα είναι διαθέσιμη στις περισσότερες αγορές από τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Citroen Berlingo

Από την πλευρά του, το νέο Citroen Berlingo έφτασε πλέον στην 3η γενιά του και διατίθεται σε δύο -ανάλογες με του Peugeot Partner- εκδόσεις (M και XL). Το ανώτερο επιτρεπόμενο βάρος του φορτίου είναι 1.000 kg, ενώ υπάρχουν εκδόσεις “worker” και “driver” (δηλαδή του «εργάτη» και του «οδηγού»), οι οποίες διαφέρουν σε ό,τι έχει να κάνει με την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος και το επίπεδο του εξοπλισμού. Ανάλογα με τις ανάγκες του, ο αγοραστής μπορεί να προμηθευτεί ένα Berlingo, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά (με τον ίδιο) έως και 5 επιβάτες (σε 2 σειρές θέσεων) ή την «απλούστερη» έκδοση, στην οποία απλώς κάθονται στη μία και μοναδική σειρά ο οδηγός συν δύο επιβάτες.

Το νέο Berlingo εφοδιάζεται με περισσότερα από 20 συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, ενώ διαθέτει επίσης το σύστημα προειδοποίησης υπερβολικού βάρους, όπως το Peugeot Partner. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει προσαρμοζόμενο cruise control, head-up display με έγχρωμες ενδείξεις, σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης και δυνατότητα ασύρματης φόρτισης smartphone. Το λανσάρισμα του Citroen Berlingo στις περισσότερες αγορές θα γίνει στα τέλη αυτής της χρονιάς.

Opel Combo

Σχετικά με το Opel Combo τώρα, η 5η γενιά του θα έχει κι αυτή, όπως τα δύο van της PSA, δύο εκδόσεις, μία «κανονική» και μία «μεγάλη». Το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος είναι κι εδώ 1.000 kg, ο εξοπλισμός ασφάλειας είναι πλήρης, τα δε συστήματα υποβοήθησης του οδηγού άφθονα.

Το μοντέλο της Opel θα έχει κι αυτό τις κάμερες ελέγχου πορείας, οι οποίες αφενός βελτιώνουν την ορατότητα και αφετέρου περιορίζουν τον κίνδυνο πρόσκρουσης όταν έχει επιλεγεί η όπισθεν. Επιπλέον, η Opel εξοπλίζει -με πρόσθετο κόστος- το Combo με ανοιγόμενη οροφή. Οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο, έπειτα από την πρεμιέρα του αυτοκινήτου στην Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων στο Ανόβερο της Γερμανίας.