To Hennessey Venom F5 θα είναι στο σαλόνι της Γενεύης


Πολλά έχουμε ακούσει και γραφτεί για το αμερικανικό supercar. Τόσα που ο CΕΟ της εταιρίας, ο John Hennessey το πήρε απόφαση και είπε να παρουσιάσει το σπορ μοντέλο του και σε ευρωπαϊκό έδαφος.

  • 23/2/2018

Ανάμεσα στα πολλά και ενδιαφέροντα μοντέλα που θα δούμε όσοι τυχεροί βρεθούμε στο σαλόνι της Γενεύης θα είναι και το Hennessey Venom F5. Ξέρετε, αυτό το αμερικανικό hypercar που είχε παρουσιαστεί πέρυσι στην έκθεση SEMA και που έχει εναντιωθεί απέναντι σε άλλους καθιερωμένους εξειδικευμένους κατασκευαστές όπως είναι η Bugatti και η Koenigsegg.

Και γιατί όχι, αφού το Venom F5 έχει όλα τα όπλα μιας και εφοδιάζεται με έναν twin-turbo V8 των 7,4 λίτρων που αποδίδει 1.600 άλογα 1.762 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται μόνο στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων.

Χάρη στο μικρό βάρος που δεν ξεπερνά τα 1.388 κιλά οι επιδόσεις που ανακοινώνει είναι καταιγιστικές: 0-300 χλμ./ώρα σε μόλις 10(!) δευτερόλεπτα, 0-400 χλμ./ώρα σε 20 δευτερόλεπτα και τελική τα 483 χλμ./ώρα. Για κερασάκι στην τούρτα αφήσαμε τα 0-400-0 χλμ./ώρα που διαρκούν σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα!

Το Venom F5 θα κατασκευαστεί σε 24 μονάδες με τιμή περίπου στα 1,35 εκ. ευρώ και το σίγουρο είναι πως αν ο John Hennessey προσελκύσει νέους πελάτες στην Γενεύη δεν θα έχει αντίρρηση να ανεβάσει την παραγωγή.