To Honda Civic Type R συνεχίζει να συλλέγει ρεκόρ


To Honda Civic Type R δεν έχει αφήσει ρεκόρ για ρεκόρ χωρίς να το καταρρίψει ενώ αναμένεται και συνέχεια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 3/7/2018

Οι Ιάπωνες της Honda έχουν καταλάβει το χρυσάφι που έχουν στα χέρια τους με το νέο Civic Type R και έτσι έχουν βαλθεί να καταρρίψουν κάθε ρεκόρ για προσθιοκίνητα hot hatches παραγωγής σε όλες τις πίστες που μπορούν.

Αυτή τη φορά σειρά είχε το ιστορικό Silverstone, όπου το Type R με τον τρεις φορές πρωταθλητή του BTCC Matt Deal στο τιμόνι του πέτυχε επίδοση 2:31.320, η οποία κατέρριψε το μέχρι τώρα ρεκόρ που κατείχε η προηγούμενη γενιά του Type R. Ο Matt Deal είπε χαρακτηριστικά πως «το μεγάλο πλεονέκτημα του Type R είναι στις γρήγορες στροφές, όπου χάρη στο αεροδυναμικό του πακέτο και τις καινούργιες, εξελιγμένες αναρτήσεις του είναι ιδιαίτερα σταθερό».

Το ρεκόρ στο Silverstone είναι το τέταρτο στη σειρά που επιτυγχάνει το κορυφαίο Civic. Η αρχή έγινε στο Nürburgring, όπου από τον Απρίλιο του 2017 είναι με 7:43.800 το πιο γρήγορο προσθιοκίνητο μοντέλο παραγωγής. Ακολούθησε το ρεκόρ, με 2:01.510, στο Magny Cours στη Γαλλία και αυτό, με 2:53.720, στο βελγικό Spa-Francochamp.

Η Honda πάντως θα συνεχίσει τις προσπάθειές της και σε άλλες πίστες και μεταξύ των οδηγών θα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα του 2009 Jenson Button καθώς και ο πρώην πιλότος της Jordan F1 Tiago Monteiro.