Το Hyundai Le Fil Rouge φέρνει στη Γενεύη τη μαθηματική τελειότητα


Η Hyundai αποκάλυψε στη Γενεύη το πρωτότυπο “Le Fil Rouge”, σε μία προσπάθεια να φέρει σε μία κοινή γραμμή το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της σχεδίασης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤΟ: HYUNDAI
  • 6/3/2018

Το νέο πρωτότυπο παρουσιάζει το αισθησιακό sportive ύφος της εταιρείας και το οποίο θα εφαρμοστεί σε όλα τα μελλοντικά μοντέλα της Hyundai. Από τα sedan έως τα SUV. Στόχος είναι, σε επίπεδο αισθητικής, η δημιουργία «συναισθηματικής αξίας» και «επιθυμίας», σε συνδυασμό με τη επίτευξη της αρμονίας ανάμεσα στις αναλογίες, την αρχιτεκτονική, το styling και την τενχολογία.

«Το Le Fil Rouge είναι μία νέα ερμηνεία του σχεδιαστικού DNA της Hyundai, το οποίο έχει τις βάσεις του στο ιστορικό για την εταιρεία Coupe Concept του 1974», δήλωσε ο αρχισχεδιαστής της κορεατικής φίρμας, Luc Donckerwolke και συνέχισε: «Χτίζοντας πάνω στη μακρά ιστορία μας, δημιουργώντας έναν ιδιαίτερο και sportive χαρακτήρα στα οχήματά μας, θα ξεκινήσουμε μία νέα εποχή στη σχεδίαση της Hyundai.»

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο διαθέτει έναν ανάλογο χαρακτήρα, ο οποίος βασίζεται στη... χρυσή σχέση, στη μαθηματική σχέση, που βρίσκεται στη φύση. Αυτή επιτυγχάνεται μέσω της σχεδίασης ενός αυτοκινήτου με μεγάλο σε μήκος μεταξόνιο, με μεγάλους τροχούς και κοντούς προβόλους. Άλλα αξιοπρόσεκτες σχεδιαστικές λεπτομέρειες δείχνουν πως οι μπροστινές, οι πίσω κολώνες, αλλά και η οροφή συνδυάζουν τις γραμμές τους και σχηματίζουν μία όμορφη σιλουέτα του πρωτοτύπου.

Όσον αφορά το εσωτερικό, αυτό διαφοροποιεί τις ανάγκες του οδηγού από αυτές των επιβατών. Εκεί που το κάθισμα του συνοδηγού είναι κατασκευασμένο έτσι, ώστε να αυξάνει το επίπεδο της άνεσης και να προσφέρει άφθονο χώρο για τα πόδια, το κάθισμα του οδηγού έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να είναι από εργονομικής πλευράς άψογο. Επιπλέον, σημαντικό στοιχείο είναι ο τρόπος, με τον οποίον η αρχιτεκτονική του... περιτυλίγματος της καμπίνας δίνει έμφαση στο βάθος και στη δημιουργία ενός ήρεμου και ευρύχωρου περιβάλλοντος για τους επιβάτες.

Τέλος, μέσα στο πρωτότυπο Le Fil Rouge θα βρει κανείς διζωνικό σύστημα κλιματισμού, υφάσματα προχωρημένης τεχνοτροπίας και μία πανοραμική οθόνη πληροφοριών, που λειτουργεί μέσω αφής.