To Kia Ceed GT θα έχει 200 άλογα!


Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες για τη νέα γενιά Ceed, που παρουσιάστηκε επίσημα στην Γενεύη και την περιμένουμε στην χώρα μας με τα πρωτοβρόχια, αφορούν στην κορυφαία έκδοση GT.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 17/4/2018

Πριν από λίγο καιρό είχαμε γράψει για την διεύρυνση της γκάμας του νέου Ceed με την station wagon έκδοση καθώς και την επερχόμενη shooting brake που θα παρουσιασθεί αρχές Οκτωβρίου στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού. Στην διάρκεια του 2019 αναμένεται και η έκδοση GT η οποία θα υπάρξει μόνο σε πεντάθυρο αμάξωμα με την απόδοση να φτάνει τους 200 PS.

Κάτω από το καπό θα υπάρχει ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας των 1.600 cc (με την ίδια ισχύ που είχε και το proceed) με αναβαθμισμένη λειτουργία για μικρότερη κατανάλωση και εκπομπή ρύπων. Το GT θα τοποθετείται πάνω από τη νέα turbo έκδοση στα 1.400 cc που αποδίδει 140 PS.

Τα «άσχημα» νέα είναι πως για την ώρα δεν προβλέπεται κάποια ισχυρότερη έκδοση από την GT, στο πρότυπο του Hyundai i30N. Τουλάχιστον αυτά δήλωσε πρόσφατα ο επικεφαλής προϊοντικού προγραμματισμού της Kia Europe, o David Lambrosse, στο AutoRAI.