Το λιλιπούτειο Microlino είναι ηλεκτρικό με ρετρό στυλ


H ελβετική Micro κατασκευάζει πατίνια για ενήλικες και τώρα προχωρά και στην παραγωγή του Microlino, ενός λιλιπούτειου αυτοκινήτου μήκους 2,40 m που παραπέμπει άμεσα σε μεταπολεμικά μοντέλα όπως η BMW Isetta.

  • 7/2/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η πρώτη του εμφάνιση είχε γίνει πριν από 2 χρόνια στην έκθεση της Γενεύης, όπου σύμφωνα με την εταιρεία συγκεντρώθηκαν συνολικά 500 παραγγελίες. Οι παραγγελίες έγιναν εν τω μεταξύ 5.000 και έτσι από την άνοιξη θα ξεκινήσει η κανονική του παραγωγή.

Εφοδιάζεται μ έναν ηλεκτροκινητήρα 15 kW και 110 Nm, ο οποίος θα τροφοδοτείται από μια μπαταρία 8 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία 120 km ή από μια μεγαλύτερη 14,4 kWh για 215 km. Στην πρώτη περίπτωση ο χρόνος φόρτισης για το 80% της συνολικής χωρητικότητα της μπαταρίας είναι μία ώρα, ενώ στην δεύτερη κυμαίνεται από 2 έως 6 ώρες.

Η είσοδος στο Microlino γίνεται από μπροστά, υπάρχουν θέσεις για δύο  υπό τη μορφή πάγκου, καθώς και ένα πορτμπαγκάζ 300 lt -τιμή που εντυπωσιάζει για ένα τόσο μικρό αυτοκίνητο. Ο εξοπλισμός μπορεί να περιλαμβάνει και ηλιοροφή, ενώ οι τιμές του Microlino θα ξεκινούν από τις 12.000 ευρώ.