Tο MBUX είναι το νέο σύστημα πολυμέσων της Mercedes-Benz


Όπως είχε προγραμματισθεί η γερμανική εταιρία παρουσίασε τη νέα γενιά infotainment η οποία θα εισαχθεί για πρώτη φορά στη νέα A-Class.

  • 11/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μέχρι να αποκαλυφθεί η νέα A-Class η Mercedes παρουσίασε στην έκθεση ηλεκτρονικών CES 2018 την πλατφόρμα MBUX. Τα πρώτα δύο γράμματα προκύπτουν από την ονομασία της εταιρίας, ενώ τα άλλα δύο από τις έννοιες που περιγράφουν οι λέξεις «user experience». Μάλιστα οι ειδικοί της Mercedes αναφέρουν πως το MBUX έχει ένα είδος τεχνητής νοημοσύνης και μπορεί να μαθαίνει σταδιακά τις συνήθειες και προτιμήσεις του χρήστη του.

Όταν η νέα A-Class λανσαριστεί ο υποψήφιος αγοραστής θα έχει τρεις επιλογές: την βασική με δύο οθόνες 7 ιντσών, την μεσαία με μία οθόνη 7 ιντσών και μία μεγαλύτερη 10,25, ενώ η κορυφαία επιλογή έχει δύο μεγάλες οθόνες (αυτές των 10,25 ιντσών με ανάλυση 1920x720px στα 200 dpi). Από πλευράς hardware το νέο MBUX αποτελείται από έναν εξαπύρηνο επεξεργαστή, έχει 8 GB μνήμη RAM και δύο κάρτες γραφικών της Nvidia.

Σχεδόν τα πάντα ελέγχονται με την αφή ή έξυπνες φωνητικές εντολές (με συγκεκριμένες φράσεις), αφού η πλατφόρμα περιλαμβάνει οθόνες αφής και διακόπτες αφής στο τιμόνι καθώς και ένα νέο touchpad στην κεντρική κονσόλα. Υπάρχει πλήρη υποστήριξη σε διασύνδεση Apple CarPlay και Google Android, ενώ πέρα από τις δύο κλασικές θύρες USB υπάρχει και μία Type-C για ταχύτερη φόρτιση. Μία ιδέα μπορείτε να πάρετε από τις φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε.