Το μουσείο της Mercedes είναι απλά εξαιρετικό (video)


Πού φαίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ιστορία μιας αυτοκινητοβιομηχανίας; Μα στο μουσείο της και έτσι λογικά η Mercedes διαθέτει ένα εξαιρετικό με 9 ορόφους και 160 αυτοκίνητα- εκθέματα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 9/7/2018

Το πιο παλιό χρονολογείται από το 1886 και φυσικά δεν είναι άλλο από το Benz Motorwagen από το οποίο ξεκίνησαν όλα, ενώ από εκεί και πέρα η συλλογή περιλαμβάνει τα πιο σημαντικά μοντέλα της μάρκας της Στουτγάρδης. Τόσο για τους δημόσιους δρόμους όσο και τις πίστες και τους αγώνες γενικά.

Εννοείτε πως η ιστορία της Mercedes περιλαμβάνει πολλά περισσότερα αυτοκίνητα από αυτά που παρουσιάζονται στο κοινό, τα οποία φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που δεν είναι επισκέψιμοι. Και τα οποία περιμένουν το αν και το πότε θα πάρουν θέση στο μουσείο της μάρκας. Ίσως σε κάποια ειδική θεματική έκθεση.

Φυσικά εκτός από τα αυτοκίνητα στο μουσείο μπορεί κανείς να δει γνήσια σχέδια, έγγραφα και προσπέκτους από την ίδρυση της μάρκας -άλλωστε η Mercedes είναι γνωστή για το λεπτομερέστατο αρχείο που διατηρεί για όλα τα αυτοκίνητά της.

Αν λοιπόν τύχει και βρεθείτε στην έδρα της μάρκας τη Στουτγάρδη μην παραλείψετε να το επισκεφθείτε και το βέβαιο είναι πως δεν θα απογοητευτείτε ακόμα και αν δεν είστε φανατικός οπαδός της μάρκας ειδικά ή της αυτοκίνησης γενικά. Επίσης πολύ κοντά στο μουσείο της Mercedes βρίσκεται και ένα άλλο πολύ καλό, αυτό της Porsche.