Το νέο Audi Q3 θα είναι πιο μεγάλο


Τα πρώτα στοιχεία για τη νέα γενιά του Audi Q3, η τρέχουσα γενιά του οποίου είναι η πιο παλιά της γκάμας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/7/2018

Λίγες μόλις εβδομάδες μένουν για την επίσημη παρουσίαση του νέου Audi Q3 που θα δώσει το παρόν στην έκθεση στο Παρίσι. Το καινούργιο SUV θα εμφανιστεί μεγαλύτερο -το μήκος του θα είναι στα 4,45 m- αφενός για να διαφοροποιηθεί πιο έντονα από το Q2 αλλά και για να έρθει στα επίπεδα των άμεσων ανταγωνιστών του. Οι οποίοι είναι η BMW X1, η Mercedes GLA και το Volvo XC40.

Η βάση του θα είναι φυσικά το πλαίσιο MQB του ομίλου Volkswagen και έτσι και το μεταξόνιό του θα μεγαλώσει στα 2,65 m και το βάρος του θα μειωθεί κατά 50 κιλά. Αυτό σε συνδυασμό με τους ανανεωμένους κινητήρες θα μειώσει τη μέση κατανάλωσή του, σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, μέχρι και 20%. Σε σχέση πάντα με τον προκάτοχο του.

Αισθητικά η εικόνα του θα είναι πιο δυναμική, με τονισμένη μάσκα και φτερά, ενώ στο εσωτερικό πέρα από την κεντρική οθόνη αφής θα υπάρχει και προαιρετικά ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Οι κινητήρες θα ξεκινούν από τον TFSI των 1.500 cc και των 150 PS, ενώ στην κορυφή θα υπάρχει το SQ3 με 340 PS από τον πεντακύλινδρο των 2.5 lt, καθώς και τo RSQ3 με 400 PS.