To νέο Audi R8 θα είναι πλήρως ηλεκτρικό;


Το επόμενο υπεραυτοκίνητο της Audi θα είναι εκτός απροόπτου φουλ ηλεκτρικό, κάτι που ακούγεται πιο πιθανό από την κατάργηση του R8.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 6/9/2018

Οι φήμες για το μέλλον του super car της Audi, του R8, διίστανται, καθώς από τη μια ακούγεται πως δεν θα υπάρξει διάδοχός του και από την άλλη πως θα συνεχίζει να δίνει κανονικά το παρόν στη γκάμα της γερμανικής εταιρείας. Πρόσφατα προστέθηκε και μια άλλη πιθανή εκδοχή, αυτή της φουλ ηλεκτρικής νέας γενιάς, που θα ονομάζεται R8 e-tron.

Το άκουσμα και μόνο αυτής της πιθανότητας ακούγεται περίεργα, καθώς μέχρι στιγμής οι αντίστοιχες προσπάθειες που έχει κάνει η Audi κάθε άλλο παρά επιτυχημένες μπορούν να χαρακτηρισθούν. Το ηλεκτρικό μοντέλο της πρώτης γενιάς δεν ξεπέρασε ποτέ το στάδιο του πρωτότυπου, ενώ αυτό της δεύτερης κατασκευάστηκε μόλις 100 φορές πριν διακοπεί η παραγωγή του λόγω περιορισμένης ζήτησης.

Βέβαια οι καιροί έχουν αλλάξει και ένδειξη για αυτό είναι το εντυπωσιακό ηλεκτρικό concept PB18 που παρουσίασε η Audi φέτος στο Pebble Beach και το οποίο κατά κάποιο τρόπο αποτελεί μια ένδειξη για ένα μελλοντικό της υπεραυτοκίνητο. Το οποίο αναμένεται να έχει ισχύ περί τα 1000 PS, οπότε και οι επιδόσεις τους αναμένονται να είναι καλύτερες από αυτές του PB18 των 764 PS που χρειάζεται μόλις 2 sec για το 0-100 km/h.

Η στροφή προς την ηλεκτροκίνηση του νέου Audi R8 -αν τελικά επιβεβαιωθούν οι φήμες δεν αναμένεται πριν από το 2022- θα έχει σαν συνέπεια και την ανεξαρτητοποίησή του από τη Lamborghini Huracan η οποία θα συνεχίσει και στην επόμενη γενιά της να χρησιμοποιεί τον ατμοσφαιρικό V10 των 5.200 cc αλλά και το υπάρχον πλαίσιο στο επόμενο στάδιο εξέλιξής του.