To νέο Audi RS6 θα φτάνει τα 700 PS


To καινούργιο Audi RS6 δεν αναμένεται νωρίτερα από του χρόνου, αλλά οι δοκιμές του στο δρόμο έχουν ήδη αρχίσει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 13/6/2018

Μετά την επίσημη παρουσίαση του νέου Audi A6 σειρά παίρνει η κορυφαία έκδοσή του, το RS6. Όπως και το τρέχον μοντέλο έτσι και το καινούργιο θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο ως Avant, ενώ θα διαθέτει και όλα τα εξωτερικά γνωρίσματα των RS. Δηλαδή φουσκωμένα φτερά, μεγάλους τροχούς και φυσικά τις οβάλ απολήξεις της εξάτμισης.

Το πιο ενδιαφέρον νέο πάντως σχετικά με το νέο Audi RS6 έχει να κάνει με τον κινητήρα του. Το βέβαιο είναι πως θα πρόκειται για τον καινούργιο V8 των 4.000 cc του ομίλου ο οποίος στη βασική του εκδοχή θα ξεπερνά τους 605 ίππους που αποδίδει η κορυφαία έκδοση του τρέχοντος RS6. Το πιο πιθανό είναι πως θα κυμαίνεται γύρω στα 650 PS, ενώ όπως έχει δηλώσει ο επικεφαλής του design της γερμανικής εταιρείας Marc Lichte το νέο RS6 θα δανείζεται και τεχνολογία από την Porsche Panamera Turbo S E-hybrid.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως η κορυφαία έκδοσή του θα είναι υβριδική, με αποτέλεσμα η συνδυαστική ισχύς της να φτάνει πιθανότατα μέχρι και τα 700 PS. Αν αυτό τότε το RS6 Avant θα βρεθεί αυτόματα στην κορυφή των κορυφαίων σπορ εκδόσεων των γερμανικών μοντέλων πολυτελείας, καθώς θα είναι πιο ισχυρό τόσο από τη Mercedes-AMG E 63 S Estate όσο και από τη BMW M5 Performance.