ΤΕΥΧΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
BMW

Το νέο BMW i3 (94 Ah) είναι το "World Urban Car" του 2017 21/4/2017

  • img

Το νέο BMW i3 (94 Ah), έγινε ο πρώτος νικητής του βραβείου "World Urban Car" για το 2017 στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

ΦΩΤΟ: BMW

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς που το BMW i3 αναδείχτηκε ‘Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Πόλης της Χρονιάς’», δήλωσε ο Ludwig Willisch, Επικεφαλής του BMW Group στην περιοχή της Αμερικής.

«Το βραβείο αυτό υπογραμμίζει τη δέσμευση του BMW Group στη βιώσιμη μετακίνηση μέσα από το πρώτο, πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της BMW που αποτελείται κυρίως από ανθρακονήματα. Οι οδηγίες που έλαβαν οι σχεδιαστές για το BMW i3 ήταν να δημιουργήσουν ένα Mega City Όχημα για τις πόλεις του μέλλοντος. Σήμερα, το νέο BMW i3 (94 Ah) προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία σε συνδυασμό με ένα υψηλό επίπεδο δυναμικών επιδόσεων, που το κάνει το τέλειο αυτοκίνητο πόλης σε όλο τον κόσμο».

Γεννημένο ηλεκτρικό, το BMW i3 που λανσαρίστηκε το 2014, εκπροσωπεί μία νέα εποχή στο χώρο της ηλεκτρικής μετακίνησης, με μία φουτουριστική σχεδίαση, επαναστατική αρχιτεκτονική, δυναμικές επιδόσεις και καινοτόμο συνδεσιμότητα. Κανένα άλλο μοντέλο δεν αντιπροσωπεύει μία τέτοια ολιστική προσέγγιση στη βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών.

Ο Αντιπρόεδρος του θεσμού βραβείων World Car, Mike Rutherford, σχολίασε: «Είναι ένα βραβείο που το απαιτούσε η εποχή μας. Τα καθημερινά αυτοκίνητα σε πολλές – ίσως στις περισσότερες – περιοχές του κόσμου θα πρέπει να γίνουν μικρότερα για να βρίσκουν δρόμους να κινούνται και χώρους στάθμευσης στις όλο και πιο συνωστισμένες πόλεις, με πληθυσμούς που αυξάνονται ραγδαία κάθε χρόνο. Ο φετινός νικητής στην κατηγορία ‘World Urban Car’ (Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Πόλης) που λανσάρεται για πρώτη φορά αποδεικνύει ότι αυτά τα μικρά αυτοκίνητα δεν χρειάζεται να είναι φθηνά, απρόσωπα και δυσάρεστα στην οδήγηση. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι ανάμεσα στα προϊόντα της αγοράς με την καλύτερη σχέση κόστους/απόδοσης (value-for-money)».

< >