To νέο Ford Focus έχει μάτια παντού (video)


Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των σύγχρονων αυτοκινήτων δεν είναι άλλο από την οθόνη στην κεντρική κονσόλα που συχνά συνδυάζεται με κάμερες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 16/5/2018

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα είναι γεμάτα από αισθητήρες και από κάμερες για να κάνουν την ζωή του οδηγού ασφαλέστερη και πιο άνετη. Όλα αυτά έχουν γίνει γνωστά ως συστήματα υποβοήθησης και από αυτό το σύνολο δεν εξαιρείται το νέο με κάμερα για την οπισθοπορεία με την οποία θα εξοπλίζεται το νέο Ford Focus. Η κάμερα αυτή προσφέρει γωνία θέασης 180 μοιρών και συνδυάζεται με ραντάρ ανίχνευσης εμποδίων ώστε ο οδηγός να γνωρίζει και να βλέπει τι ακριβώς γίνεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του.

Μάλιστα δεν μιλάμε για μία απλή κάμερα παρακολούθησης. Η θέση της είναι πάνω από την πινακίδα κυκλοφορίας για να εποπτεύει διερχόμενους πεζούς και ποδηλάτες, ή ακόμη και οχήματα. Στην περίπτωση που ανιχνευθεί κάποιο «εμπόδιο» και το σύστημα διαπιστώσει πως ο οδηγός δεν αντιδρά, τότε επεμβαίνει στο σύστημα πέδησης και ακινητοποιεί το Focus για να αποφευχθεί το κακό.

Εδώ να πούμε πως το νέο Focus θα εξοπλίζεται με πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων όπως είναι τα Blind Spot Information System με Cross Traffic Alert, Lane-Centring, Speed Sign Recognition, Adaptive Cruise Control, Adaptive Front Lighting System, Park-Out Assist, Active Park Assist 2, Pre-Collision Assist με Pedestrian/Cyclist Detection, Evasive Steering Assist,  Post-Collision Braking κ.α. Για όλα αυτά θα μιλήσουμε αναλυτικά στην πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου Focus που θα γίνει μέσα Ιουλίου.