Το νέο Ford Focus ST θα ανέβει στα 2.300 cc


Οι αρχικές φήμες για το downsizing του νέου Ford Focus ST στα 1.500 cc δεν επιβεβαιώνονται, μιας και εκτός απροόπτου θα ανέβει στα 2.300 cc.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 23/4/2018

Ο πληροφορίες σχετικά με την πρώτη σπορ έκδοση του νέου Ford Focus της τέταρτης γενιάς  δίνουν και παίρνουν. Έτσι σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, όπως αυτά δημοσιεύθηκαν στο βρετανικό Autocar, η επίσημη εμφάνισή του δεν αναμένεται πλέον για τα τέλη του 2018 αλλά για τις αρχές του 2019.

Πιο συγκεκριμένα για το πρώτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς και την τότε έκθεση της Γενεύης, ενώ πάντα σύμφωνα με το Autocar, το νέο ST θα έχει και άλλο κινητήρα σε σχέση με το υπάρχον. Όχι όμως το μικρότερο των 1.500 κυβικών, όπως λεγόταν μέχρι πρότινος, αλλά το μεγαλύτερο 2.3 Ecoboost, που πέρα από το Focus RS κινεί και την εισαγωγική έκδοση της Mustang.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε από τους ιθύνοντες και τους μηχανικούς της Ford γιατί μια γενναία αύξηση της απόδοσης του 1.5 Ecoboost σε σχέση με τα 200 PS που θα αποδίδει στο Fiesta ST ενδεχόμενα να δημιουργούσε θέματα αξιοπιστίας.

Στο Focus ST ο 2.3 EcoBoost αναμένεται να αποδίδει σαφώς λιγότερα PS σε σχέση με τα στάνταρ 350 PS ή τα 370 που αποδίδει στην σπέσιαλ Red Edition του RS. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια απόδοση που θα κινείται γύρω στα 250 PS, που αρχικά θα το τοποθετεί στα ίδια επίπεδα με τον προκάτοχό του. Στην πράξη όμως, ακόμα και αν αποδίδει τα ίδια PS, θα είναι πιο δυναμικό μιας και το βάρος θα είναι μειωμένο κατά 88 kg. Ενδιαφέρον είναι πως η Ford σκοπεύει να καταργήσει το αυτόματο κιβώτιο, οπότε το νέο ST θα είναι πιθανότατα διαθέσιμο μόνο με μηχανικό.