Το νέο Ford Focus ST θα είναι και πάλι 2.000 cc


Η καινούργια γενιά του Ford Focus θα κινείται και πάλι από το δίλιτρο τετρακύλινδρο, που πλέον θα συνδυάζεται και με αυτόματο κιβώτιο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 27/7/2018

Η νέα γενιά του Ford Focus παρουσιάστηκε ήδη, έχει αποσπάσει ιδιαίτερα καλά σχόλια και στην πορεία θα εμπλουτίζεται από καινούργιες εκδόσεις. Η αρχή θα γίνει με το Active που είναι η εκδοχή του με τα πιο crossover χαρακτηριστικά ενώ μετά θα ακολουθήσει το σπορ Focus ST. Οι φήμες που ακούγονταν ανέφεραν πως θα κινείται είτε από μια λιγότερο ισχυρή έκδοση του συνόλου των 2.3 lt του RS ή από μια ακόμα πιο ισχυρή εκδοχή του νέου τρικύλινδρου των 1.500 cc.

Οι τελευταίες ανεπίσημες μεν αλλά αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν πως θα χρησιμοποιηθεί και πάλι ο τετρακύλινδρος των 2.000 cc, ο οποίος στην προηγούμενη πια γενιά απέδιδε 250 PS και 366 Nm. Στο Focus ST της 4ης γενιάς η απόδοσή του αναμένεται να αυξηθεί και άλλο λίγο, ενώ θα διατίθεται και με αυτόματο κιβώτιο. Το οποίο αναμένεται να είναι το καινούργιο των 8 σχέσεων της Ford, ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί και ένα διπλού συμπλέκτη.

Φυσικά σε σχέση με τα απλά μοντέλα θα υπάρχουν και οπτικές διαφοροποιήσεις, ενώ η πίσω ανάρτηση θα είναι με άξονα πολλαπλών συνδέσμων, σε συνδυασμό με στάνταρ ζάντες 18 ιντσών και προαιρετικά 19 ιντσών. Σύμφωνα και πάλι με τις τελευταίες πληροφορίες αναμένεται και ένα Focus ST diesel.