Το νέο Mitsubishi Lancer θα είναι ένα crossover


Ξεχάστε την τωρινή γενιά με το πεντάθυρο και σεντάν αμάξωμα. Το επόμενο Lancer θα είναι αγνώριστο, τόσο σχεδιαστικά όσο και σε χαρακτήρα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/4/2018

Με την Mitsubishi να βρίσκεται πλέον υπό την ομπρέλα του ομίλου Renault-Nissan οι Ιάπωνες στοχεύουν σε μια ριζική επανέναρξη της πορείας της μάρκας συμπεριλαμβάνοντας ως εφαλτήριο και το επόμενο Lancer. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το νέο Lancer θα έχει ξεκάθαρα μία SUV/crossover σχεδιαστική ταυτότητα που θα το τοποθετεί απέναντι στο Toyota C-HR και στο Nissan Juke.

Για αυτό το λόγο το σχεδιαστικό τμήμα της Mitsubishi με υπεύθυνο το Tsunehiro Kunimoto θα επικεντρωθεί σε ένα νέο μοτίβο  και στα μοντέλα που θα αντικαταστήσουν τα ASX, Outlander και L200 και που θα τα δούμε στην επόμενη πενταετία. Πάντως το νέο Lancer θα έχει μία πιo crossover άποψη (στην φωτογραφία βλέπετε το πρωτότυπο e-Evolution που είχε παρουσιαστεί στο Τόκιο) ώστε να τοποθετείται κάτω από το ASX.

Αυτή η άποψη ενισχύεται και από το γεγονός πως οι Ιάπωνες θεωρούν πως το c-segment (η κατηγορία των VW Golf, Ford Focus κ.α.) έχει συρρικνωθεί αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Το νέο Lancer πιθανότατα θα παρουσιαστεί μετά το 2020, θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF C/D του ομίλου, οι ισχυρότερες εκδόσεις θα έχουν τετρακίνηση η οποία θα συνδυάζεται με υβριδική διάταξη, σύμφωνα με το βρετανικό Auto Express.