Το νέο Nissan GT-R θα είναι το ταχύτερο όλων


Οι φήμες για το επόμενο GT-R έχουν αρχίσει να φουντώνουν για τα καλά και σε αυτές ρίχνει λάδι ο αρχισχεδιαστής της μάρκας Alfonso Albaisa.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 16/7/2018

Ο οποίος επιβεβαίωσε πως σε περίπου δύο χρόνια θα παρουσιαστεί το νέο GT-R, το οποίο θα είναι το ταχύτερο super sports car. Η δήλωση αυτή έγινε στην διάρκεια του Goodwood Festival και σε συνέντευξη που έδωσε ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Nissan σε μεγάλο βρετανικό περιοδικό. Μάλιστα ο Albaisa ξεκαθάρισε πως το νέο GT-R δεν θα βασιστεί στο μοντέλο GT-R50 (παρόλο που θα υπάρχουν επιρροές) που προέκυψε από τον εορτασμό των 50 ετών της ιαπωνικής μάρκας με την Italdesign.

Και αυτό διότι το επόμενο GT-R οφείλει να είναι ένα διαφορετικό ειδικό αυτοκίνητο που ναι μεν θα διατηρεί την οπτική του ταυτότητα αλλά παράλληλα θα πρέπει να κάνει την διαφορά και να προκαλεί αίσθηση στην κατηγορία του.

 Σύμφωνα με αυτές τις δηλώσεις και με δεδομένο πως η σχεδίαση του GT-R θα πρέπει να βαστήξει για όλη την επόμενη δεκαετία δεν θα μας προκαλέσει καμία έκπληξη αν δούμε κάτι πολύ κοντινό στο πολύ προχωρημένο Nissan Concept 2020. Όσο για το σύστημα πρόωσης ο twin-turbo των V6 και των 3,0 lt αναμένεται να αποδίδει συνολικά 700 PS με την συνδρομή ενός ηλεκτροκινητήρα.