To νέο Peugeot 2008 θα είναι μεγαλύτερο και ελαφρύτερο


Η νέα γενιά του μικρού crossover της γαλλικής εταιρίας θα είναι αρκετά πιο σύγχρονη σε εμφάνιση και με πολλά νέα τεχνικά στοιχεία.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/8/2018

Η επίσημη παρουσίασή του αναμένεται μέσα στο 2019, όμως από τώρα κυκλοφόρησαν οι πρώτες πληροφορίες για την επόμενη γενιά του Peugeot 2008. Όπως μαθαίνουμε θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα του γκρουπ για τα μικρά αυτοκίνητα CPM πάνω στην οποία θα "χτιστεί" και το νέο 208 που θα παρουσιαστεί λίγους μήνες νωρίτερα, στις αρχές του 2019, πιθανότατα στην έκθεση της Γενεύης.

Χάρη σ' αυτή τη νέα πλατφόρμα και τα μηχανικά μέρη που την συνοδεύουν θα διαθέτει ένα μακρύτερο και πιο φαρδύ αμάξωμα, όμως το βάρος του θα είναι μικρότερο κατά 40 κιλά. Θα εφοδιάζεται με τους γνωστούς κινητήρες Puretech που ήδη γνωρίζουμε ενώ θα υπάρχει και ο 1.5 BlueHDI diesel. 

Τα εισαγωγικά μοντέλα θα έχουν μηχανικό εξατάχυτο κιβώτιο, ενώ οι πιο ακριβές εκδόσεις θα έχουν ένα οκτατάχυτο αυτόματο. Λίγο μετά από την πρεμιέρα του θα παρουσιαστεί και μία έκδοση με mild υβριδικό σύστημα 48V ενώ αργότερα, μετά το 2020 είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με μία αυτονομία της τάξης των 450 χιλιομέτρων.

Εκτός από τις αλλαγές στα μηχανικά μέρη το νέο 2008 θα είναι και εντελώς διαφορετικό σε εμφάνιση, με στοιχεία δανεισμένα από τα 3008 και 5008. Με βάση αυτό είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει μία εντελώς νέα μάσκα με πολύ πιο εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα, ενώ η όλη παρουσία θα αποκτήσει έναν πιο αναβαθμισμένο "αέρα" σε σχέση με το σημερινό μοντέλο, κάτι που θα αντανακλάται και στους διαθέσιμους χώρους για τους επιβάτες.