To νέο Volvo S60 δεν θα έχει diesel έκδοση


H Volvo Cars ανακοίνωσε επίσημα πως το νέο S60 που θα λανσαριστεί στους επόμενους μήνες δεν θα διαθέτει καμία πετρελαιοκίνητη έκδοση.

  • 16/5/2018

Η σουηδική εταιρία είχε κάνει γνωστό εδώ και καιρό πως σταματά την εξέλιξη (όχι και την κατασκευή) των πετρελαιοκινητήρων δίνοντας προτεραιότητα στην υβριδοποίηση και την ηλεκτροκίνηση. Στόχος της Volvo είναι όλα τα μοντέλα που θα έχει στην γκάμα της το 2019 να είναι διαθέσιμα σε εκδόσεις mild hybrid βενζίνης, plug-in υβριδικές ή ηλεκτρικά αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων.

Η στρατηγική αυτή εντάσσεται στο electrification που είχε εξαγγείλει η εταιρία το καλοκαίρι του 2017 και πως στα πλάνα της δεν υπάρχει το diesel που θα περιοριστεί στα SUV της μάρκας. «Το μέλλον μας είναι ηλεκτρικό και δεν θα συνεχίζουμε την εξέλιξη νέας γενιάς πετρελαιοκινητήρων» δηλώνει ο Hakan Samuelsson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volvo Cars. «Σταδιακά θα σταματήσουμε να διαθέτουμε αυτοκίνητα μόνο με θερμικό κινητήρα, με τις υβριδικές εκδόσεις βενζίνης να αποτελούν την βασική επιλογή και προς την ηλεκτροκίνηση» λέει συνεχίζοντας.

Το νέο S60 θα είναι διαθέσιμο με την σειρά κινητήρων βενζίνης Drive-E και δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις. Οι mild hybrid με δίκτυο 48V θα ακολουθήσουν του χρόνου. Το νέο S60 θα βασίζεται στην πλατφόρμα SPA και θα κατασκευάζεται στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ. Πάντως θα πρέπει να πούμε πως άλλοι κατασκευαστές (Mercedes, Opel, PSA, VW κ.α.) παρουσίασαν πρόσφατα νέους diesel, όπως και η Kia με την mild hybrid έκδοση του Sportage.