Το πρώτο ηλεκτρικό εργοστάσιο της VW θα παράγει 100.000 αυτοκίνητα τον χρόνο


Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται το σχέδιο της VW για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, με ένα νέο εργοστάσιο να ετοιμάζεται αποκλειστικά για την κατασκευή αυτού του είδους των αυτοκινήτων.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/9/2018

Καθώς όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες σπεύδουν να προλάβουν τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, είναι προφανές ότι από το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να λείπει και η VW.

H εταιρία που εκτός των άλλων την βαραίνει και η υπόθεση του dieselgate φαίνεται αποφασισμένη να παραμείνει πρωταγωνιστής στη νέα εποχή, κάτι που γίνεται προφανές και από την πρόσφατη ανακοίνωση που έγινε για την δημιουργία ενός νέου εργοστασίου με αποκλειστικό έργο την παραγωγή ηλεκτρικών μοντέλων.

Αυτό θα είναι το εργοστάσιο στο Zwickau, το οποίο σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τις εταιρίας θα προσαρμοστεί στις απαιτήσεις που θέτει η κατασκευή ηλεκτρικών μοντέλων, με στόχο την παραγωγή 100 χιλιάδων μονάδων ετησίως, όταν θα φθάσει σε κατάσταση πλήρους παραγωγικής δραστηριότητας μέσα στο 2020.

Εκεί θα ξεκινήσει η παραγωγή των πολλών μοντέλων που ετοιμάζει η εταιρία κάτω από την ταμπέλα Ι.D. ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του υπεύθυνου της VW για τα ηλεκτρικά μοντέλα Thomas Ulbrich,  η εγκατάσταση αυτή θα είναι μόνο η αρχή, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλα εργοστάσια που θα παράγουν αποκλειστικά πλέον ηλεκτρικά μοντέλα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, μετά το εργοστάσιο στο Zwickau το οποίο μετατρέπεται από μονάδα παραγωγής συμβατικών μοντέλων σε μονάδα κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, την ίδια λογική θα ακολουθήσει η VW και σε 16 ακόμα εργοστάσια σε όλο τον κόσμο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην ζήτηση των ηλεκτρικών μοντέλων μέσα στα επόμενα χρόνια.