Το πρώτο μονοθέσιο της Mercedes που οδήγησε ο Lewis Hamilton θα «πιάσει» αστρονομικό ποσό (photos)


Η Mercedes W04, το πρώτο μονοθέσιο της γερμανικής ομάδας που οδήγησε ο Lewis Hamilton, τίθεται σε δημοπρασία και αναμένεται να φτάσει 8ψήφιο ποσό πώλησης.

  • ΦΩΤΟ: Alex Penfold 2021 Courtesy of RM Sotheby's
  • 10/10/2023

Η Mercedes W04 έχει μείνει στην ιστορία ως το πρώτο μονοθέσιο του Lewis Hamilton στην ομάδα του Brackley, με το οποίο μάλιστα και την πρώτη του νίκη μαζί της, στην Ουγγαρία το 2013.

Μαζί με αυτήν την επιτυχία, ο 7 φορές πρωταθλητής κατέκτησε ακόμη τέσσερα βάθρα, και τερμάτισε 4ος στο πρωτάθλημα. Από την επόμενη σεζόν, θα ξεκινούσε η παντοκρατορία του με τη Mercedes, που έφερε 8 συνεχόμενους τίτλους κατασκευαστών και 6 τίτλους οδηγούς για τον ίδιο.

Αυτό το μονοθέσιο τίθεται τώρα σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby's στις 17 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του GP Λας Βέγκας.

Είναι το σασί με το οποίο ο Hamilton έκανε 14 από τους 19 αγώνες του 2013, και ακριβώς λόγω αυτή της ιστορικότητας και της χρήσης του, αναμένεται να πωληθεί έναντι 15 εκ. δολαρίων.

Στην «καρδιά» του βρίσκεται ένας κινητήρας V8 2,4L με 7τάχυτο, σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων. Είναι το μόνομονοθέσιο της σύγχρονης εποχής της Mercedes που δεν είναι στην κατοχή της ομάδας, του Toto Wolff (CEO της Mercedes F1) ή του Hamilton.

«Αυτό ήταν το αυτοκίνητο με το οποίο ο Ηαμιλτον ξεκίνησε την καριέρα του στη Mercedes», δήλωσε ο επικεφαλής παγκόσμιων ιδιωτικών πωλήσεων της RM Sotheby’s Shelby Myers. «Υπάρχει μόνο μία Mercedes του Lewis Hamilton σε ιδιωτικά χέρια, οπότε μιλάμε για μία σπάνια περίπτωση αυτοκινήτου. Δεν αγοράζετε άλλο, εκτός αν πάτε στον Lewis Hamilton ή τον Toto Wolff.»

Πηγή φωτογραφιών: RM Sotheby's