To Roborace θα δώσει το παρόν στο Goodwood (vid)


To συγκεκριμένο ηλεκτροκίνητο θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα «τρέξει» στο Goodwood Festival δίχως να υπάρχει οδηγός πίσω από το τιμόνι!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 27/6/2018

Το Roborace είναι ένα πλήρες αυτόνομο αυτοκίνητο που κατευθύνεται με την τεχνολογία της τηλεματικής (μέσω GPS και ραντάρ) που βασίζεται σε ένα σύνολο από αισθητήρες LiDar και κάμερες. H καρδιά του συστήματος βασίζεται σε μία προηγμένη υπολογιστική μονάδα που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Nvidia. Ζυγίζει περίπου 1.350 kg και θα διανύσει μία απόσταση 1,85 km. Η συνδυαστική ισχύς των περίπου 500 PS προέρχεται από τους τέσσερις συνολικά (έναν σε κάθε τροχό) ηλεκτροκινητήρες.

Η εμφάνιση του Roborace πιστώνεται στον Daniel Simon (έναν σχεδιαστή με τις εμπνεύσεις του να έχουν πρωταγωνιστήσει σε διάφορες ταινίες επιστημονικής φαντασίας). «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Δούκας του Richmond μας προσκάλεσε να γράψουμε ιστορία στο Goodwood καθώς επιχειρούμε την πρώτη πραγματικά αυτόνομη ανηφορική ανάβαση χρησιμοποιώντας μόνο τεχνητή νοημοσύνη», δήλωσε ο Lucas di Grassi, Διευθύνων Σύμβουλος της Roborace.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο πιο συναρπαστικό τρόπο για να γιορτάσουμε το γεγονός αυτό πέρα από το Roborace να επιχειρεί ως το πρώτο αυτόνομο αγωνιστικό αυτοκίνητο να ανεβαίνει το λόφο», δήλωσε ο Charles Gordon-Lennox, ο Δούκας του Richmond και ιδρυτής του Festival of Speed. «Το Roborace διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο μέλλον της μετακίνησης πρεσβεύοντας μια πλατφόρμα για την προώθηση νέων τεχνολογιών. Κάτι που καθιστά την Roborace ως ιδανικό συνεργάτη για να αναλάβει αυτό το σημαντικό επίτευγμα».