Το success story του Nissan Qashqai [videos]


Μια δεκαετία κλείνει φέτος το Qashqai και η Nissan το γιορτάζει...

  • 15/2/2017

ΦΩΤΟ: NISSAN

Δέκα χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος το Qashqai και η Nissan για τον εορτασμό μιας ιδιαίτερα επιτυχημένης δεκαετίας στις πωλήσεις του κυκλοφόρησε μια σειρά από επετειακά videos που προβάλλουν την εξέλιξη του είδους καθώς και μια σειρά από μερικούς αριθμούς-σταθμούς στην πορεία του συγκεκριμένου crossover.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι 2,3 εκατομμύρια -ο αριθμός των Qashqai που πωλούνται στην Ευρώπη από τότε που ξεκίνησε η διάθεσή του, το Φεβρουάριο του 2007- είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ο αριθμός 21. Τόσα είναι τα αντίπαλα μοντέλα που έχουν παραχθεί από τότε που το Nissan Qashqai πρωτοστάτησε στην κατηγορία crossover. 

To Qashqai με αριθμούς

- 3.300.000: Qashqai έχουν πωληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2007, όταν το αυτοκίνητο ξεκίνησε την εμπορική του πορεία.

- 2.300.000: Qashqai έχουν πωληθεί στην Ευρώπη κατά την ίδια περίοδο.

- 75.000: ο αριθμός των δοκιμών «συνεχούς διασφάλισης της ποιότητας» που οι μηχανικοί της Nissan έχουν διεξαγάγει στο Qashqai από το 2007.

- 45.000: οι θέσεις εργασίας στην Ευρώπη που αφορούν το Qashqai, σε όλες τις εγκαταστάσεις της Nissan και με τους προμηθευτές συμπεριλαμβανομένων.

- 2.708: εξαρτήματα υπάρχουν στην δεύτερη γενιά Nissan Qashqai.

- 2015: έτος κατά το οποίο στο εργοστάσιο της Nissan στην Αγία Πετρούπολη, άρχισε να κατασκευάζεται το Qashqai, προκειμένου να καλυφθεί η μεγάλη ζήτηση. 

- 600: ημέρες λειτουργούσε το ηχοσύστημα του Qashqai σε πλήρη ένταση, για να εξασφαλιστεί ότι ακούγεται πεντακάθαρα.

- 226: εταιρείες προμηθεύουν εξαρτήματα για το δεύτερης γενιάς Nissan Qashqai.

- 99: είναι οι χώρες στις οποίες πωλείται σήμερα το Qashqai.

- 81: σημαντικά βραβεία κέρδισε το Qashqai μέχρι σήμερα.

- 62: δευτερόλεπτα απαιτούνται για να κυλήσει από τη γραμμή παραγωγής το νέο Qashqai στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland, UK.

- 21: μήνες πήρε στη δεύτερη γενιά Qashqai να πουλήσει 500.000 μονάδες. Κανένα άλλο βρετανικής κατασκευής αυτοκίνητο δεν έχει επιτύχει τέτοιο ρεκόρ τόσο γρήγορα.

- 19: οι χώρες στις οποίες η Nissan Qashqai έχει ψηφιστεί «Αυτοκίνητο της Χρονιάς».

- 5: ο αριθμός των εκδόσεων του μοντέλου που πωλούνται μέχρι σήμερα.

- 1.5: το μέγεθος του κινητήρα ντίζελ, σε λίτρα, η πιο δημοφιλής έκδοση του Qashqai. Συνδυάζεται με κίνηση στους δύο τροχούς / μηχανικό κιβώτιο έξι ταχυτήτων.

 

Videos - 10 χρόνια Nissan Qashqai