To SUV της Aston Martin θα ονομάζεται Varekai


Mπορεί το όνομα που επιλέχθηκε να μην είναι ότι πιο εύηχο υπάρχει, όμως η Aston Martin στηρίζει πολλά στο πρώτο της SUV.
 

  • 18/3/2018

Η καταιγίδα των SUV χτυπά πλέον και τους πιο σπορ κατασκευαστές. Έτσι μετά την Lamborghini και λίγο πριν την Ferrari (που μάλλον, ως μεγάλη ντίβα, θα μπει τελευταία στο πάρτι) και η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξης του δικού της crossover. 

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες ανέφεραν ότι θα ονομάζεται DBX, όμως όπως φαίνεται οι άνθρωποι της εταιρίας σκέφτηκαν ότι ένα λίγο πιο ιδιαίτερο όνομα, θα ήταν πιο ταιριαστό (όπως άλλωστε συμβαίνει και με την Bentayga, την Urus, την Cullinan). Και όπως ανακοινώθηκε επίσημα πλέον, το όνομά της θα είναι Varekai. 

Το όνομα πάντως έχει ξανακουστεί σε παράσταση του φημισμένου Cirque de Soleil, όμως προφανώς δεν υπάρχχει πρόβλημα. Άλλωστε η εταιρία το έχει δεσμεύσει, ενώ όπως βλέπουμε ακολουθεί την τυπική ονοματοδοσία της Aston Martin με αυτοκίνητα που αρχίζουν από "V" όπως Vantage, Vanquish και βεβαίως την Valkyrie. H λέξη Varekai σημαίνει "οπουδήποτε" στα Ρουμάνικα. 

Σε αντίθεση με άλλα αυτοκίνητα αυτής της κλάσης, η Varekai δεν θα θυσιάσει τις εκτός δρόμου δυνατότητές της. Προφανώς επίσης θα είναι και ιδιαίτερα σπορ στην άσφαλτο. Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Αston Martin στην Ουαλία, με τα πρώτα δείγματα να κάνουν την εμφάνισή τους προς τα τέλη του 2018 και την εμπορική του σταδιοδρομία να ξεκινά μετά το δεύτερο μισό του 2019.