To SUV της Lotus θα βασίζεται σε μοντέλο της Volvo


Η κοινή ιδιοκτησία τους από τον όμιλο της Geely δίνει στη Lotus τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία των SUV της Volvo.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 21/3/2018

To ότι η Lotus σκέφτεται να συμπεριλάβει στη γκάμα της ένα SUV είναι εδώ και καιρό κοινό μυστικό. Τώρα απλά ήρθε και η επιβεβαίωση από τον διευθύνοντα σύμβουλο της μάρκας, τον Jean-marc Galeς. O οποίος αφενός είπε πως έχουν ξεκινήσει οι εργασίες εξέλιξης και αφετέρου έδωσε και ένα χρονοδιάγραμμα, λέγοντας πως το Lotus SUV θα είναι διαθέσιμο μετά από τουλάχιστον 4 χρόνια.

Ταυτόχρονα έθεσε και ως στόχο τα κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά στην κατηγορία, ορίζοντας ως άμεσο αντίπαλο αλλά και ως πρότυπο την Porsche Cayenne, που αυτή τη στιγμή είναι η κορυφαία επιλογή μεταξύ των μεγάλων SUV. Ταυτόχρονα ανέφερε πως ναι μεν δεν μπορεί για την περίσταση να ακολουθηθεί η γνωστή γλώσσα σχεδίασης της μάρκας, αλλά το νέο SUV πρέπει να είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως Lotus.

Η διαδικασία εξέλιξης του πρώτου SUV στην ιστορία της βρετανικής εταιρείας θα διευκολυνθεί πάντως από τη δυνατότητας χρήσης τόσο του πλαισίου -κατά πάσα πιθανότητα του SAP- όσο και της τετρακίνησης, ενδεχομένως και των κινητήρων, των SUV της Volvo. Αυτό γίνεται εφικτό από τη στιγμή που και οι δύο εταιρείες ανήκουν στον ίδιο όμιλο, αυτόν της κινεζικής Geely, οπότε μπορεί να υπάρξει μεταφορά τεχνολογία και τεχνογνωσίας.

Της εμφάνισης του Lotus SUV θα έχει προηγηθεί η παρουσίαση της νέας γενιάς της Elise, που αναμένεται το 2020. Η βάση της θα είναι το καινούργιο αλουμινένιο πλαίσιο της μάρκας, που θα αποτελεί τη βάση και για τη νέα Exige.