Το Suzuki Jimny παρουσιάστηκε επίσημα


Σε αντίθεση με τη φημολογία το νέο Suzuki θα έχει και έναν καινούργιο κινητήρα: έναν τετρακύλινδρο 1.500 κυβικών με 100 ίππους.

  • 6/7/2018

 

Πίστη στις εξαγγελίες της η Suzuki παρουσίασε επίσημα στις 5 Ιουλίου τη νέα γενιά του πλέον παραδοσιακού SUV της, του Jimny. Για το οποίο ανακοίνωσε και κάποια από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά..

Από αυτά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα ολοκαίνουργιο σύνολο 1.500 cc, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον πιο παλιό των 1.300 cc. Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί αναλυτικά τιμές για την ισχύ και τη ροπή του, ενώ η Suzuki αναφέρει χαρακτηριστικά πως «θα αποδίδει υψηλότερα επίπεδα ροπής σε όλη την κλίμακα των στροφών αλλά ειδικά στις πιο χαμηλές στροφές». Και συμπληρώνει «κάτι που θα βελτιώσει τις επιδόσεις εκτός δρόμου». Όπου και πάλι το μικρό Suzuki αναμένεται να είναι ιδιαίτερα καλό, χάρη στις μικρές του διαστάσεις και το σχετικά χαμηλό του βάρος.

Το ατμοσφαιρικό σύνολο των 1.462 cc αποδίδει 100 PS στις 6.000 rpm και 130 Nm στις 4.000 rpm και θα συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων. Ο προαιρετικός εξοπλισμός θα περιλαμβάνει και ένα αυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων.

Το σύστημα μετάδοσης είναι το Suzuki Allgrip Pro AWD. Πρόκειται για σύστημα κατά επιλογή τετρακίνησης. Κανονικά κινητήριοι τροχοί είναι οι πίσω, ενώ υπάρχουν, όπως είπαμε κατ΄επιλογή τετρακίνηση καθώς και κοντές σχέσεις.

Με όλα αυτά οι τιμές για τις γωνίες προσέγγισης, ράμπας και αναχώρησης είναι πολύ καλές -37, 28 και 47 μοίρες αντίστοιχα. Όσο για το πλαίσιο είναι και πάλι ξεχωριστό τύπου σκάλας για αντοχή στη σκληρή χρήση.