Το Tesla Model 3 θα αποκτήσει δύο εκδόσεις του Model 3 με διπλούς ηλεκτροκινητήρες


Μπορεί τα προβλήματα παραγωγής του Model 3 να μην έχουν ακόμα πλήρως επιλυθεί αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον Elon Musk να ανακοινώνει καινούργιες εκδόσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 21/5/2018

O Elon Musk, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Tesla, είναι άριστος γνώστης και χρήστης των social media και έτσι για άλλη μια φορά χρησιμοποίησε το Twitter για να ανακοινώσει μια νέα έκδοση ενός μοντέλου της εταιρείας του. Για την ακρίβεια όχι μιας αλλά δύο, μιας και δύο θα είναι οι παραλλαγές του Model 3 με δύο ηλεκτροκινητήρες και φυσικά τετρακίνηση. H μια θα δίνει έμφαση στην αυτονομία και η άλλη στις επιδόσεις.

Η πρώτη θα χρησιμοποιεί τον κινητήρα των 258 PS της στάνταρ έκδοσης του μικρότερου μοντέλου της Tesla σε συνδυασμό με ένα επιπλέον ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονας. Η εταιρεία δεν ανακοινώνει τη συνδυαστική απόδοσή, αλλά τις επιδόσεις του. Έτσι το 0-60 mph, που αντιστοιχεί σε 0-96 km/h, θα ολοκληρώνεται σε 4,5 sec, δηλαδή 1,1 sec πιο γρήγορα σε σχέση με την πισωκίνητη εκδοχή, ενώ η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 225 km/h. Η αυτονομία της θα πλησιάζει τα 500 km.

Αντίστοιχα η έκδοση με έμφαση στις επιδόσεις, η αυτονομία της θα είναι επίσης 500 χιλιόμετρα, θα χρειάζεται μόλις 3,5 sec για το 0-100 km/h και η τελική της θα φτάνει τα 250 km/h. Η τιμή της, σύμφωνα με τον Elon Musk και συμπεριλαμβανομένων όλων των εξτρά πλην του ημι- αυτόνομου συστήματος οδήγησης Autopilot, θα είναι περί τις 78.000 δολάρια. Η βασική έκδοση του δικινητήριου Tesla Model 3 θα είναι αντίστοιχα 5.000 δολάρια πιο ακριβή από την στάνταρ.