To TopGear δεν θα έχει πια την δική του πίστα!


Μετά από 16 ολόκληρα χρόνια το τηλεοπτικό TopGear δεν θα έχει πια το δικό του αυτοκινητοδρόμιο. Τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί η επόμενη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 5/4/2018

Ριζικές αλλαγές στην πιο επιτυχημένη εκπομπή αυτοκινήτου του κόσμου, το TopGear του BBC, μιας και η πίστα που χρησιμοποιούσε από το 2002 δεν θα είναι πια διαθέσιμη. Στην ουσία δεν πρόκειται για πίστα αλλά για ένα παλιό αεροδρόμιο, το Dunsfold Aerodrome.

Στο οποίο τριγυρνούσαν οι παλιοί παρουσιαστές, έκαναν γύρους οι καινούργιοι και βέβαια ο συνδετικός κρίκος των δύο εποχών, ο Stig και οι κατά καιρούς καλεσμένοι της εποχής. Ταυτόχρονα στο αεροδρόμιο υπάρχει και ένα μεγάλο στούντιο στο οποίο γίνονται κάποια από τα γυρίσματα.

Οι αλλαγές αυτές είναι και ο λόγος που δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα του νέου κύκλου. Όσο για τα ρεκόρ της πίστας ο πιο γρήγορος χρόνος στα πλαίσια της εκπομπής είναι 1:13.7 λεπτά με μια McLaren 675LT και οδηγό το Stig, ενώ το απόλυτο ρεκόρ είναι μόλις 59 δεύτερα με το μονοθέσιο Renault R24 της F1.

Αν αναρωτιέστε τι θα γίνει η πίστα του TopGear η απάντηση είναι οικισμός, σύμφωνα με απόφαση του βρετανικού υπουργείου Περιβάλλοντος. Οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει πριν από περίπου 3 χρόνια, ενώ πλέον λήφθηκε η οριστική απόφαση κατασκευής ενός οικισμού με 540 κατοικίες χαμηλού κόστους. Σε συνδυασμό με γήπεδα, πάρκα και νοσοκομείο, ενώ ταυτόχρονα θα επεκταθεί το επιχειρηματικό κέντρο που βρίσκεται κοντά και αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 100 επιχειρήσεις.