To Vision EQ Silver Arrow συνδυάζει την ιστορία με τη μελλοντολογία


Για το Pebble Beach η Mercedes ετοίμασε ένα ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο με ρετρό εμφάνιση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 27/8/2018

Το Vision EQ Silver Arrow που παρουσίασε η Mercedes στο Pebble Beach προέκυψε έπειτα από έναν εσωτερικό διαγωνισμό των σχεδιαστικών κέντρων ανά τον κόσμο της εταιρείας υπό την επίβλεψη του αρχισχεδιαστή της Gorden Wagoner. Τον οποίο μπορείτε να δείτε δίπλα στο πρωτότυπο που συνεχίζει τη σειρά των εντυπωσιακών concept cars που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια η γερμανικής εταιρεία.

Πηγή έμπνευσής του είναι η W 125 του Μεσοπολέμου. Πιο συγκεκριμένα του 1937, σε μια εκδοχή της οποίας πιστώνεται και το εξωπραγματικό ρεκόρ ταχύτητας σε δημόσιο δρόμο των 432,7 km/h, που κράτησε για σχεδόν 80 χρόνια.

Έτσι και το Vision EQ είναι μονοθέσιο, με καλύπτρα που ανοίγει προς τα εμπρός και ουσιαστικά χωρίς ανοίγματα εξαερισμού στο κατασκευασμένο από ανθρακονήματα αμάξωμά του. Η μάσκα του είναι στην ουσία μια μεγάλη οθόνη, ενώ οθόνες -μια πανοραμική περιφερειακά και μια αφής στο τιμόνι- υπάρχουν και στο εσωτερικό του.

Το Vision ΕQ Silver Arrow είναι ηλεκτρικό, με τις μπαταρίες του τοποθετημένες στο δάπεδό του. Η χωρητικότητά τους φτάνει τις 80 kWh, που τροφοδοτούν ένα ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης με συνδυαστική ισχύ 750 PS και εξασφαλίζουν (κατά WLTP) αυτονομία περίπου 400 χιλιομέτρων. Χαρακτηριστικές του εντυπωσιακού πρωτότυπου είναι και οι ημικαλυμμένοι τροχοί με τις ζάντες των 24 in μπροστά των 26 in πίσω στο χρώμα του ροζ χρυσού.