Το Volkswagen T-Roc R θα έχει 310 PS και σούπερ επιδόσεις


H κορυφαία έκδοση του T-Roc δοκιμάζεται στο δρόμο προκειμένου να είναι έγκαιρα έτοιμη για την έκθεση της γαλλικής πρωτεύουσας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 14/6/2018

H VW προχωρά ολοταχώς προκειμένου να παρουσιάσει στην έκθεση στο Παρίσι τη νέα, καυτή έκδοση R του πιο νεανικού SUV της γκάμας της, του T-Roc. To οποίο φυσικά και θα διαφοροποιείται οπτικά από τα πιο απλά. Μια πρώτη ένδειξη προς αυτήν την κατεύθυνση είναι βέβαια η έκδοση R-Line, ενώ σε σχέση με αυτή αναμένεται μια διαφοροποιημένη μάσκα με το αντίστοιχο λογότυπο R, καθώς και ένα τονισμένος διαχύτης σε συνδυασμό με τετραπλές εξατμίσεις. Όσο για τις ζάντες αναμένεται να είναι 19 ιντσών.

Το λογότυπο R θα υπάρχει τόσο στα μαρσπιέ όσο και σε διάφορα σημεία του εσωτερικού, που θα έχει επιπλέον σπορ καθίσματα, μεταλλικά καλύμματα για τα πεντάλ, δέρμα σε τιμόνι και επιλογέα καθώς και μαύρο ουρανό.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι βέβαια ο κινητήρας του νέου σπορ T-Roc. Πρόκειται για το γνωστό τετρακύλινδρο των 2.000 cc της εταιρείας ο οποίος κινεί και την αντίστοιχη έκδοση του Golf. Και εδώ θα αποδίδει 310 PS και 400 Nm, ενώ θα συνδυάζεται τόσο με την τετρακίνηση 4 Motion όσο και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG με τις επτά σχέσεις. Ο συνδυασμός είναι βέβαιο πως θα εξασφαλίζει πολύ καλές επιδόσεις που θα καθιστούν το VW T-Roc R ένα από τα πιο γρήγορα SUV της κατηγορίας του.