To VW Beetle μας αποχαιρετά!


Με την έκδοση Final Edition η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε την οριστική διακοπή της παραγωγής του Σκαραβαίου μέσα στο 2019.

  • 14/9/2018

Πάνε 70 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε ο περιβόητος Σκαραβαίος στην Γερμανία και αυτή την φορά η Volkswagen ανακοίνωσε και επίσημα πως το σύγχρονο Beetle θα μας αποχαιρετίσει οριστικά. Μάλιστα η Final Edition παρουσιάστηκε εκεί (τόσο σε κλειστό όσο και σε κάμπριο αμάξωμα) όπου θα διατεθεί, στην αγορά των ΗΠΑ, ενώ υπάρχουν κάποια κοινά στοιχεία με το Beetle Ultima Edition. Ήταν το αρχέτυπο μοντέλο που ήταν στην παραγωγή έως το 2003 και έβγαινε από το εργοστάσιο στο Μεξικό.

Πάντως προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός πως ένα τόσο σημαντικό ιστορικά μοντέλο της VW ολοκληρώνει τον κύκλο του ξανά εκτός Ευρώπης. Η συγκεκριμένη έκδοση Final Edition εφοδιάζεται με έναν δίλιτρο TSI που στην αμερικανική αγορά αποδίδει 176 PS και 250 Nm σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Το κεφάλαιο του Beetle θα κλείσει μέσα στον Ιούλιο του 2019 και από το εργοστάσιο στην Puebla του Μεξικού θα βγει ο τελευταίος σύγχρονος Σκαραβαίος. Μία πιθανή επιστροφή να γίνει μελλοντικά με καθαρά ηλεκτροκίνητο σύστημα πρόωσης.