Το VW I.D. R Pikes Peak πέτυχε νέο ρεκόρ και στο Goodwood


Νέα κορυφαία επίδοση για το πλήρως ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό VW I.D. R Pikes Peak. Αυτή τη φορά στο Goodwood Festival of Speed.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 16/7/2018

Το super high tech ηλεκτρικό αγωνιστικό της VW, το I.D. R Pikes Peak έχει βαλθεί να διαλύσει κάθε ρεκόρ ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε αγώνα στον κόσμο. Έτσι μετά το θρυλικό Pikes Peak, το Race to the Clouds, όπου κατέρριψε πανηγυρικά όχι μόνο το ρεκόρ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά το γενικό που κατείχε ο Sebastien Loeb με το Peugeot 208 T16, σειρά είχε το Goodwood.

Πιο συγκεκριμένα η ανάβασή του, που αποτελεί παραδοσιακό στοιχείο του Festival of Speed. Στην ανάβαση αυτή λοιπόν του I.D. R Pikes Peak, και πάλι με τον Romain Dumas στο τιμόνι του, πέτυχε χρόνο 43,86 δευτερολέπτων. Αυτό σημαίνει πως το προηγούμενο ρεκόρ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που χρονολογείται από το 2013, βελτιώθηκε κατά 3,48 δεύτερα, ενώ ήταν και πρώτο γενικής.

Ενθουσιασμένος από την επίδοση ήταν και ο οδηγός του Romain Dumas, ο οποίος δήλωσε πως «…το Goodwood είναι μια φανταστική διοργάνωση και είμαι κάτι παραπάνω από χαρούμενος που κέρδισα εδώ. Η διαδρομή είναι μεν πολύ μικρή αλλά ταυτόχρονα γρήγορη και με βρώμικο οδόστρωμα, οπότε δε  πρέπει να την υποτιμήσει κανείς. Σε κάθε περίπτωση η νίκη στο Goodwood είναι μεγάλη τιμή, μιας και μετέχουν πολλοί φανταστικοί οδηγοί, ενώ τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες εκπροσωπούν έναν αιώνα ιστορίας».