To υβριδικό σύστημα των 805 ίππων της AMG θα περάσει στην παραγωγή


Τα 805 PS του πρωτότυπου υβριδικού συστήματος πρόωσης της AMG είναι μια εντυπωσιακή τιμή και στο (άμεσο) μέλλον θα τα δούμε και στους δρόμους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 11/5/2018

Όταν στην περσινή έκθεση της Γενεύης είχε παρουσιαστεί το πρωτότυπο της Mercedes-AMG GT 4 Door Coupe την παράσταση είχε κλέψει και ο κινητήρας της. Ο οποίος ήταν η υβριδική εκδοχή του V8 των 4.000 cc με τα διπλά turbo της μάρκας, καθώς η λειτουργία του οποίου υποστηριζόταν και από έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα. Η συνδυαστική απόδοση και των δύο έφτανε τα 805 PS και φυσικά δημιουργούσε προσδοκίες για εξαιρετικές επιδόσεις.

Το συγκεκριμένο σύστημα πρόωσης δεν συμπεριλήφθηκε στην τρέχουσα γκάμα του μοντέλου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως γενικά θα πρέπει να το ξεχάσουμε. Απεναντίας, μιας και όπως δήλωσε ο επικεφαλής της AMG Tobias Moers στο Digital Trends, οι μηχανικοί της μάρκας ετοιμάζουν ήδη την έκδοση παραγωγής του, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε εύθετο χρόνο.

Ενδιαφέρον είναι πως η AMG φέρεται να εξελίσσει η ίδια μια συστοιχία μπαταριών για το υβριδικό της σύστημα με κύριο στόχο τον περιορισμό του βάρους. Για τον ίδιο λόγο θα γίνει και εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος στα μοντέλα που θα χρησιμοποιείται. Τα οποία, σύμφωνα με τον Moers, θα διαθέτουν και χαρακτηριστικό ήχο από την εξάτμισή τους. Η AMG δίνει ιδιαίτερη σημασία στο συγκεκριμένο τομέα και για το σκοπό αυτό συνεργάζεται με εξειδικευμένες εταιρείες και μουσικούς αλλά και με ειδικούς στα video games.